Звернення до вищої влади щодо тероборони ухвалили міські депутати Черкас

Сьогодні на позачерговому засіданні сесії Черкаської міської ради  депутати розглянули питання територіальної оборони Черкас.

Зокрема доручили департаменту ЖКК підготувати проєкт рішення щодо спрямування коштів на допомогу батальйону територіальної оборони, а також ухвалили звернення до головнокомандувача Збройних Сил України, РНБО, Кабміну, Міноборони України.

У тексті звернення йдеться про  заходи з організації національного спротиву, дієвості територіальної оборони та ролі і участі в цих заходах органів місцевого самоврядування.

«Щодо необхідності термінової розробки і затвердження порядку співфінансування державою та органами місцевого самоврядування закупівлі предметів, послуг, забезпечення, і зброї для формування підрозділів територіальної оборони м.Черкаси, добровольчого формування територіальних громад Черкас з метою встановлення чітких меж та обсягів такого фінансування. Незалежного матеріального та фінансового забезпечення сил територіальної оборони, забезпечення накопичення міністерством оборони України запасу та мобілізаційного резерву для виконання завдань територіальної оборони. Щодо необхідності невідкладного внесення змін до держбюджету України та забезпечення належного фінансового та матеріального забезпечення сил територіальної оборони, в тому числі територіальної оборони м.Черкаси за рахунок державного бюджету України в обсязі загальних потреб відповідного підрозділу. Звернутись до командування ЗСУ, керівництва генерального штабу Збройних сил України з вимогою невідкладного забезпечення підрозділів бригад тероборони необхідною технікою та озброєнням, іншими предметами, послугами з урахуванням безпекового середовища в контексті воєнної безпеки держави задля забезпечення дієвості стримування противника держави-агресора Російської Федерації від повномасштабного застосування воєнної сили проти України і надання відсічі у разі такого застосування», – йдеться у тексті.

Далі засідання перейшло у режим закритого, щоб розглянути питання захисту цивільного населення та життєдіяльності міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *