Прапори України з Львівщини та Донеччини зв’язали в Умані (фото, відео)

Звершився «Автопроїзд єдності». Дорожники перетнули Україну найдовшою трасою в країні – М-30 та у День єднання зв’язали два державних прапори. Представники Укравтодору в 9 областях символічно поєднали схід та захід України.

16 лютого у День Єднання служби автомобільних доріг в областях провели масштабну акцію підтримки національного суверенітету.

ВІДЕО див ТУТ

О 7 ранку дві колони авто стартували зі Стрия у Львівській та Покровського Донецькій областях. Зі Стрия та Покровська до Умані їхали найдовшою дорогою країни М-30 Стрий – Ізварине вони привезли два синьо-жовті стяги.

О 16.00 в Умані державні прапори зв’язали воєдино. Цю почесну місію виконали Перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко та директор «Укрпас» Максим Скляренко.

– Протягом 30 років Незалежності ми постійно наголошували на важливості інтеграції Сходу і Заходу України. У 2021 році втіленням цих прагнень стала дорога Єдності – нова найдовша українська автомагістраль. Вона з’єднала якісним транспортним сполученням Львів, Тернопіль, Хмельницький з Дніпром, Павлоградом, Покровськом. А в майбутньому, після деокупації східних територій України, вона стане основним коридором до Донецька, Луганська та Ізвариного. Ми сьогодні наочно показуємо, як буде виглядати інфраструктура постраждалих регіонів після відновлення Україною власної територіальної цілісності. Сьогоднішній автопробіг вкотре символізує, що попри значні відстані, нас єднає любов до нашої країни. Тільки разом ми сильні, – розповів Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Із Заходу маршрут виглядав так: Львівська область передала прапор Івано-Франківській області – далі Тернопільщина, Хмельниччина й Вінниччина, а фінішна точка – Умань. З Донеччини прапор рушив до Дніпропетровської області, а відтак через Кіровоградську до Черкаської.

– У 2021 році до 30 річниці Незалежності було створено Дорогу єдності М-30 Стрий – Ізварине. Вона найдовший транспортний коридор країни і перетинає 10 областей, разом з нині окупованою частиною Луганщини. Сьогодні на цій дорозі ми змогли передавати наші державні символи, наче Олімпійський вогонь, територіями 9 областей. Та ми віримо в перемогу і в те, що тимчасово окуповані частини Донеччини та Луганщини будуть звільнені, і траса М-30 простягатиметься аж до кордону держави. Неподільність, соборність та єдність України – цінності, котрі сповідують дорожники в кожному куточку нашої держави. Вони не покидаючи рук готуються до нового будівельного сезону, адже впевнені у непереможності Збройних Сил України та тому, що за нами правда, – прокоментував Перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *