Черкащани засудили бандитський обстріл дитсадочка на Донбасі

Підлий обстріл дитячого садочка на Донбасі, вчинений окупантами викликав хвилю обурення в Україні і Черкасах. «Європейська Солідарність» вимагає негайної реакції влади на обстріл дитсадка на Луганщині. Моторошні кадри руйнування снарядами дитсадка облетіли весь світ.

Про вимогу від влади України негайної і жорсткої реакції від партії «Європейська солідарність» га своїй сторінці у «Фейсбук» повідомила Інна БАНДУРА:

«… Окупанти обстріляли дитячий садочок в Станиці Луганській. Дві співробітниці отримали контузії. В Станиці знаходиться не лише контрольно пропускний пункт в’їзду/виїзду на лінії розмежування (КПВВ), там базується частина спостережної міжнародної місії ОБМЄ (СММ ОБСЄ), й в принципі цей населений пункт, попри безпосередню близькість з лінією зіткнення, вважався спокійним…

Обстріли садочка здійснено забороненою мінськими угодами зброєю. Порушення режиму тиші почалися по всій лінії зіткнення.

В останні роки контрольовані РФ бойовики порушують режим тиші в основному вночі, коли спостерігачі СММ закінчують своє чергування і вже не фіксують порушень. Тому ці провокаційні ранкові обстріли викликають особливе занепокоєння і свідчать про готовність окупантів до загострення ситуації на лінії зіткнення.

Так само особливої реакції вимагає те, що обстріляно саме дитячий заклад, востаннє по школам лупили взимку 2017, в Авдіівці.

«Європейська Солідарність» розцінює цю провокацію окупаційних військ проти мирного населення як грубе порушення мінських угод.

Обстріл садочка серед білого дня відбувається на фоні нарощування російських військ поблизу українських кордонів і брехні Кремля про відведення своїх частин та техніки.

Ця провокація свідчить про готовність окупанта йти далі в своїх агресивних намірах проти України й потребує жорсткої реакції української влади і світу.

Влада, яка вчора так пафосно святкувала день єднання, має сьогодні продемонструвати справжню єдність зі Станицею Луганською, жителі якої знаходяться в небезпеці через обстріли.

Необхідно негайно скликати засідання ТКГ і обговорювати там деградацію безпекової ситуації, скликати телефонні консультації в нормандському форматі й обговорювати там не формули Штайнмайера, а безпеку українських дітей.

Зеленський має апелювати до західних партнерів щодо негайного введення додаткових санкцій проти РФ за ескалацію ситуації на Донбасі і обстріли українських населених пунктів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *