10 тисяч гривень даватимуть багатодітним сім’ям Черкас, які потрапили у скрутне становище

Порядок надання одноразової матеріальної допомоги багатодітним сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах сьогодні затвердив виконком Черкаської міськради.

На таку допомогу мають право родини, які виховують п’ять і більше дітей за умови, якщо сім’я опинилась у складних життєвих обставинах і не здатна їх перебороти власними ресурсами.

Як пояснила заступник директора департаменту соцполітики Юлія Ніконенко, відповідно до запланованих показників, на цю допомогу у міський бюджет є кошти, яких вистачить на виплату допомоги 26 сім’ям.

Відповідно до умов, викладених у програмі, одноразова матеріальна допомога надається багатодітним сім’ям для подолання наслідків подій (обставин), настання яких зумовлено непередбачуваними соціальними ризиками або потраплянням у складні життєві обставини через вплив несприятливих зовнішніх та/або внутрішніх чинників. Йдеться про втрату роботи, хвороби, що потребують тривалого лікування, втрату годувальника, шкоду, заподіяну пожежею, стихійним лихом, катастрофою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *