Підприємці Черкас вітають ідею про зниження ПДВ на продукти та компослуги

Законопроєкт № 7023 про зниження ПДВ на продукти та комунальні послуги, знизить навантаження на українських виробників і покупців цих товарів та послуг, – вважають підприємці Черкас.

На розгляд ВРУ подано законопроєкт № 7023. Він передбачає запровадження нульової ставки ПДВ на продукти та зниження ставки ПДВ на енергоносії, підприємства. На думку підприємців Черкас ухвалення законопроекту буде мати позитивний ефект для українського бізнесу. Бо підприємства не будуть змушені закриватися, а їх продукція буде конкурентоспроможною і доступною для споживача. 

Оскільки увесь світ переживає різке здорожчання продуктів, до яких виробники закладають вартість енергоносіїв, держави ЄС з липня відміняють ПДВ на  основні продукти харчування. Тому такий крок з боку України просто необхідний і для бабусі, що купуватиме хліб, і для його виробника.

Якщо в Україні зберігатиметься ПДВ на рівні 20%, наші продукти стануть дорожчими за європейські. Люди переплачуватимуть, а виробники скорочуватимуть виробництво, звільнятимуть людей, платитимуть менше податків до бюджету на розвиток регіонів і країни у цілому. Це означатиме крах української економіки і кризу для наших людей. 

У випадку ухвалення даного законопроєкту, що передбачає запровадження нульової ставки ПДВ на продукти та зниження ставки ПДВ на енергоносії, підприємства не будуть змушені закриватися, їх продукція буде конкурентоспроможною і доступною для споживача. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *