Зустріч з учасниками Революції Гідності провели у Черкасах

Зустріч з учасниками Революції Гідності з нагоди Дня героїв Небесної сотні пройшла у Черкаській міській раді. Її ініціювала заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міськради.

З нагоди річниці дня Героїв Небесної сотні біля Черкаської міської ради було розгорнуто тематичну інсталяцію зі світлинами, які нагадували людям про події Майдану в Черкасах та Києві.

Представники влади, духовенства, волонтери, учасники Революції гідності, АТО, перехожі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

«Духовенство намагається стояти на сторожі, аби нас не поглинула російська «п’ята колона», розвінчувати міфи про єдину «Русь, Україну, Білорусь, – відзначив митрополит Черкаський і Чигиринський владика Іоан Яременко. – Зараз, коли є проблема формування територіальної оборони – треба швидко і потужно готувати молодь: робити збори, вишколи.

Коли у 2014-му почалася агресія Росії, колишні майданівці й колишні беркутівці-поліцейські вже опинилися на одному боці, спільно стали на захист України. Зараз ми теж спільно маємо захищати нашу державу. Не біймося: це час нашого духовного і політичного народження нації».

За круглим столом у Черкаська міська рада зібралися учасники та постраждалі Революції гідності, волонтери, духовенство, громадські діячі та представники влади. Учасники ділилися спогадами про Майдан, активно обговорювали ситуацію в Україні сьогодні.

Зокрема, наголосили на необхідності єднання, національно-патріотичного виховання дітей і молоді, укріплення територіальної оборони та регулярних зустрічей консолідації зусиль у протистоянні зовнішнім загрозам.

«Головне, що нам потрібно зараз – згуртуватися, інформаційно потужно об’єднатися, підняти свій національно-патріотичний дух, – звернулася до усіх заступниця міського голови, ініціаторка акції Марина Гаркава. – І згадати ту силу і волю, яка рухала нашими людьми у 2014-15 роках. Тому що, на жаль, нічого змінилося. Війна досі на нашій землі. Ми хочемо, щоб перестали помирати наші хлопці, перестали плакати матері, а діти жили під цим чудовим світлим небом».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *