Що роблять у Черкасах для наближення перемоги України

Американське авто-мінівен Dodge Ram Van послужить Черкаській бригаді тероборони. Придбаний коштом волонтерів, чорний «Додж» обійшовся у пів ціни від стартової – родина черкащан, яка виставила мінівен на продаж, одразу знизила ціну на тисячу доларів, як тільки дізналася, що авто – для українських військових.
«Американець» має просторий і ергономічний салон-трансформер, який може вільно перевозити 7 бійців водночас або ж трансформуватися у перевезення озброєння, потужнішого за стрілецьке. Сила двигуна і надійність ходової частини робить легким підйом на гору будь-якої крутизни, при цьому авто споживає небагато палива.
Розповідаючи про «обновку» парку техніки, начальник відділу комунікацій бригади тероборони Черкаської області Ігор Коломоєць наголошує: підрозділам потрібні ще пікапи та мікроавтобуси і волонтери «Центру гуманітарної підтримки армії», який діє при ДНЗ “Черкаське вище професійне училище” вже працюють над цим.
Директор ДНЗ “Черкаське вище професійне училище” Сергій Воронов підтверджує: після купівлі «Доджа», волонтерами вже внесено задаток і за мікроавтобус для групи швидкого реагування тероборони. Разом з тим, продовжується приготування величезних обсягів гарячих обідів для переселенців, військових ЗСУ, поліцейських патрулів та бійців тероборони. До процесу залучені не лише кулінари училища, а й жінки-волонтери з усіх куточків міста. Так, одна з черкащанок готує удома на кухні вареники «у промислових масштабах» – по декілька сотень вареників за добу. Ще одна жінка перебралася до гуртожитку училища зі свого дому – аби вже о 4-й ранку ставати до плити. У Дахнівці бабуся, яка хотіла передати мішок картоплі для бійців, почувши, що доведеться почекати, щоб авто забрало, коли десь поруч ще щось буде на відправку – сама зорганізувала свій мікрорайон і той наповнив овочами цілу вантажівку…
Навіть коли у «Центрі гуманітарної допомоги армії» вітали жінок-волонтерок з 8 березня, то колективно вирішили: купити на всіх один букет і поставити його в Центрі, а на решту грошей – придбати бійцям термобілизну і «балаклави».

“Люди в Черкасах дуже легко зорганізовуються на допомогу нашим бійцям – вони готові віддати все для власної армії і не хочуть віддавати жодної крихти чужинській солдатні окупантів”, – говорить Сергій Воронов. – “Причому, люди волонтерять як поодинці, так і гуртуючись з сусідами чи колегами по роботі. Показовий приклад – те, як включається у волонтерську роботу колектив Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради”.

До речі, якщо всі вже звикли до того, що практично в усіх черкаських школах нині плетуть маскувальні сітки для фронту, то на базі ЗОШ №26 вже почали готувати рибні і м’ясні тушонки тривалого зберігання – для цієї справи об’єднались кухарі й інших навчальних закладів.

«Наші освітяни продовжують щоденно працювати, кожен із них щодня долучається і робить все можливе, аби наблизити мить перемоги та допомогти всім тим, хто вимушений тікати від жахіття війни до Черкас. Йде постійний обмін інформацією щодо того, де, коли і кому потрібна допомога, що саме потрібно і у максимально короткий термін всі разом вирішують кожне питання. Вони не лише згуртувались, а й за дні війни перетворились на потужну силу, яка здатна підтримати та допомогти кожному», – зазначає заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *