Понад мільйон сіянців виростили звенигородські лісівники для лісокультурної кампанії

Понад мільйон сіянців виростили у Державному підприємстві “Звенигородське лісове господарство” для лісокультурної кампанії.

В Україні вже більше двох тижнів триває війна. Проте лісівники – представники однієї з найбільш мирних професій – попри все готуються до виконання свого головного завдання – висадки лісів. І щиро сподіваються, що всі лісокультурні плани вдасться втілити в життя.

Як повідомив директор Звенигородського лісгоспу Іван Бас, сьогодні на підприємстві виконують усі необхідні завдання для підтримки військових, тероборони, правоохоронців та інших оборонних формувань. Збирають і передають гуманітарну допомогу в зони бойових дій, забезпечують проживання людей для тимчасової зупинки з подальшим переміщенням.

До проведення лісокультурної кампанії на підприємстві готові усі структурні підрозділи. За сприятливих погодних умов та стабільної ситуації на підпорядкованих територіях держлісгоспу звенигородські лісівники розпочнуть посадкові роботи. Цьогоріч у Звенигородському лісгоспі заплановано лісовідновлення на загальній площі 104,8 га.

Для потреб лісокультурної кампанії у місцевих розсадниках виростили 1 мільйон сіянців основних та супутніх лісоутворюючих порід. Серед них такі породи – дуб, сосна, горіх чорний, клен, липа серцелиста, груша, черешня та інші. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом не лише структурні підрозділи, а й потреби установ та організацій, які будуть звертатися за сіянцями та саджанцями.

Подбали на підприємстві й про лісове насіння, загалом заготовили 10080,25 кг, із них 9067 кг – насіння дуба звичайного, 990 кг – горіха чорного, решта – це насіння липи серцелистої, робінії звичайної, калини, горобини та ін.

Потурбувалися також звенигородські лісівники й про якість і широкий асортимент декоративних рослин для озеленення. На розсадниках підприємства виростили понад 20 різновидів та готові реалізувати майже 50 тисяч саджанців.

Крім того, для забезпечення попиту громадян на зимові свята у майбутньому, звенигородські лісівники створять плантацію новорічних ялинок. Планують висадити сосну звичайну, сосну кримську та ялину європейську на площі 0,5 га.

Головне, як зазначають у Звенигородському держлісгоспі, нехай закінчиться війна, а під мирним небом лісівники виконають поставлені лісокультурні завдання та втілять всі плани в життя.
https://lis-ck.gov.ua/?p=30004

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *