На Черкащину прибуло 25 тонн консервованих продуктів з Франції

25 тонн консервованих овочів, фруктів, риби та море продуктів, про які раніше у інтерв’ю “City News” говорив Роман Сущенко, прибули до Черкас. Це – подарунок французької компанії “la pulpe”. Більшість вантажу вже роздано, але незабаром в область прибуде ще кілька аналогічних за обсягом партій гуманітарної допомоги.

Про це журналістам “City News” розповів перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

– Доставка на Черкащину цього гуманітарного вантажу – результат спільної роботи депутатів обласної, міської та районних рад. Об’єднавшись, вони скористались міжнародними зв’язками і забезпечили прибуття на Черкащину великої партії рибної консерви, консервованих морепродуктів, консервованих овочів та фруктів з Франції загальною вагою 25 тон. Не дивлячись на величезний обсяг продуктів, більшість вантажу вже роздано.

– Чому Франція?

– У Франції дуже потужно поставлено консервування овочів, фруктів та риби. Ми знайшли благодійника – це французька компанія “la pulpe”, яка погодилась надати для України, тобто українських Збройних Сил, Територіальної Оборони, перенселенців цю гуманітарну допомогу. Серед продуктів є консерва виготовлена у Франції та у Марокко.

– Як це вдалось організувати?

– Для цього ми залучили Посольство Франції в Україні та Посольство України у Франції. Щиро дякуємо за допомогу Надзвичайному і Повноважному Послу України у Франції Вадиму Омельченку, дипломатам Олександру Шуйському та Таксінії Дружченко, які допомогли організувати перевезення цього вантажу, оплатили послуги ваговоза фірмі із Золотоноші, яка професійно виконала завдання про логістиці та нашим партнерам із Звенигородскої міської ради.

– Чув, що вантаж з Франції призначений саме для “Пункту благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”. Це правда?

– Все вірно. Відповідно до укладених документів кінцевим пунктом доставки вантажу є “Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”. Ми повністю довіряємо цій волонтерській структурі і її керівниці Інні Бандурі. Абсолютно переконаний у тому, що зараз у цю гарячу пору ці консервовані овочі, риба і морепродукти допоможуть нам кувати перемогу. Але мушу додати, що цей гуманітарний вантаж не вдався б без допомоги з боку Звенигородської міської ради. Вони теж наші партнери і сенсі організації доставки цієї гуманітарної допомоги, у тому числі використання і їх контактів і допомоги. Тому частину вантажу ми передали Звенигородській міськраді.

– Чому обрали “Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”?

– “Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”, як волонтерський центр заробив великий авторитет завдяки порядності і чесності його керівництва та персоналу. Він завжди допомагав, допомагає і буде допомагати українській армії, Теробороні і переселенцям. Аніскільки не сумніваємось у тому, що вся благодійна допомога буде чітко розподілена між тими, хто її потребує – підрозділами Збройних Сил.

– Що саме французи прислали у якості допомоги?

– Нині отримали продукцію семи найменувань, це овочі, зокрема огірки, фрукти – сливи, міксовані ананаси, консервовані морепродукти – риба, молюски.

– Наскільки складно і довго готувати такий вантаж?

– Організувати таку гуманітарну допомогу – це досить кропітка робота, яка забирає чимало часу. Йдеться про контакти, перемовини, пошук компанії, що надає послуги з міжнародної логістики і має достатній рівень досвіду і професійності працівників, оформлення документів тощо. Від початку перемовин до прибуття цього гуманітарного вантажу минув майже місяць.

“Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”, що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти України. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Він має авторитет серед громадян і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами, у тому числі і зарубіжними.

Надзвичайну важливість гуманітарної допомоги, потребу у ній ЗСУ і загалом України задля перемоги, підкреслила керівник “Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті” Інна Бандура. Кожна порція такої допомоги полегшує для українського війська і української нації тягар війни, показує, що Україна не залишена у війні з агресором сама на себе і дає надію на те, що разом із усім прогресивним світом Україна зупинить війну і вщент зруйнує агресивні плани рф.

– Волонтерський центр «Хрещатик-Сіті» вдячний французькій компанії La pulpe, депутату Черкаської обласної ради Роману Сущенко, Повноважному Послу України у Франції Вадиму Омельченку і всім іншим причетним за отриману гуманітарну допомогу у вигляді фруктових, овочевих та рибних консервацій. Завдяки злагодженій командній роботі більша частина консервації вже передана волонтерам Черкаської області для подальшого забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб та наших захисників. Разом ми непереможні!, – написала слова подяки благодійникам на свої сторінці у “Фейсбук” Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *