Черкаські волонтери з «Хрещатик Сіті» передали у лікарню і на фронт допомогу з Італії, Німеччини і Франції

Благодійну допомогу, отриману від італійських, французьких, німецьких благодійників та патріотичних українців, волонтери «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» розподіляють між тими хто її потребує.

Партії гуманітарного вантажу передали третій міській лікарні та бійцям Східного фронту.

Про це журналістам «City news» керівник «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» (м.Черкаси) Інна Бандура.

– «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» – молода волонтерська структура, яку ми створили у перші дні нової агресії рф проти України. Завдяки активній діяльності волонтерів, буквально за кілька тижнів вона стала досить відомою і авторитетною організацією не лише у Черкасах, але в Україні і за її межами. Завдяки напрацьованим контактам і особистим зв’язкам волонтерів, Пункт налагодив поставки гуманітарної допомоги з за кордону. Вже не одноразово благодійну допомогу до волонтерів Пункту привозили наші німецькі друзі. Кілька разів різний гуманітарний вантаж надходив від італійської благодійної асоціації «МАЛЬВЕ Україна», –  зазначила Інна Бандура.

Отримане від благодійників, волонтери «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» сортують, розподіляюють і меншими партіями  відправляють туди, де вона потрібна.

– Днями від французької компанії надійшов вантаж продуктів – це консервовані овочі, фрукти, риба та морепродукти. Все, що отримали від благодійників, волонтери Пункту розподіляють між тими, кому це необхідно. Це, передусім, українська армія, Територіальна оборона, медичні заклади, переселенці. Нині ми передали частину благодійної допомоги у третю міську лікарню Черкас. Іншу партію українським захисникам на передову найближчим часом доправлять наші надійні партнери – волонтери громадської організації «Цитадель» (м. Шпола), – додала Інна Бандура.

За словами очільниці «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», багато з того, що йде на фронт, створюють місцеві активісти. Так жительки с. Леськи, скооперувавшись,  плетуть маскувальні сітки. Жителі Сагунівської ОТГ самі варять м’ясну і рибну тушонку, яка є непоганим додатком для раціону  фронтовиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *