У черкаських лісах надзвичайна пожежна небезпека

У лісах Черкащини встановилася надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. За прогнозом Черкаського обласного центру з гідрометеорології, наразі в області спостерігається сонячна та суха погода з відсутністю ефективних дощів. За таких погодних умов показник пожежної небезпеки зростає.

Нагадуємо, шо на Черкащині розпорядженням голови ОВА від 23.03.2022 заборонено відвідувати ліси. Це стосується і в’їзду до них транспортних засобів. Виняток – службовці, які забезпечують оборону держави, національну безпеку, охорону правопорядку та виконують лісогосподарські заходи. Це розпорядження діє на період воєнного стану задля безпеки громадян та збереження лісів від пожеж.

Наразі у лісах держлісфонду трапилося 12 випадків низових лісових пожеж на загальній площі 5,24 гектара. На жаль, основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – понад 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість, а також через невиконання розпоряджень про заборону відвідування лісів. Станом на сьогодні працівниками державної лісової охорони у ході рейдів затримано два порушники правил пожежної безпеки в лісах України та накладено на них штрафів на суму 3060 грн.

У держлісгоспах Черкащини під час пожежонебезпечного сезону постійно здійснюється комплекс попереджувальних протипожежних заходів. Встановлено чергування, відбувається патрулювання, роз’яснювальна робота з населенням. Функціонують камери відеонагляду, прокладено 1305 км нових мінералізованих смуг та проведено догляд за 4383 км існуючих мінсмуг.

Нагадуємо, що спалювати суху рослинність заборонено відповідно до чинного законодавства.

Про це інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *