У Черкасах виготовили дитячу екологічну кашу, якою можна годувати космонавтів

Із закликом допомогти поповнити запаси дитячого харчування БО «БФ «Хрещатик Сіті», до черкащан днями звернувся цей Благодійний фонд. Одним із перших відгукнулось ТОВ «Черкасиелеваторзбут» – виробник дитячих каш ТМ «Каша-Малаша».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

– Отримали дитячу кукурудзяну кашу ТМ «Каша-Малаша», виробником якої є місцеве підприємство ТОВ «Черкасиелеваторзбут». Це чиста їжа без жодних хімічних добавок. Як запевнив представник компанії виробника у цій кашці є тільки кукурудза і нічого більше. Виготовлена за принципом харчування для космонавтів дитяча кашка – це повністю готовий до вживання продукт. Щоб приготувати, її треба лише змішати з холодною або киплячою рідиною – водою чи молоком. Про цю диво кашку ми дізнались від однієї з наших волонтерок, яка нею у свій час годувала свою маленьку донечку, якій тепер два з половиною роки. На превеликий жаль через вторгнення окупантів виробництво кашки нині зупинилось. Тож передане нам дитяче харчування – ексклюзив. Виробник відгукнувся на наш заклик допомогти з дитячим харчуванням і спеціально для наших клієнтів виготовив та передав БО «БФ «Хрещатик Сіті» кілька мішків своєї продукції. Волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» щиро вдячні всім черкащанам, які долучаються і підтримують дітей! Разом непереможні, – поділилась Інна Бандура.

Проте, як вдалось знайти виробників дитячого харчування ТМ «Каша-Малаша» розповіла волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Діана Глущик.

– Я зацікавлена у тому, щоб у наш фонд надходила допомога від благодійників, тому що те, що ми отримали із-за кордону, швидко роздали. Зараз є потреба у фруктових пюре, вичерпались запаси каш для дітей. Тому Фонд звернувся до черкащан із закликом допомогти. Також ми знаємо, що у Черкасах є виробники, які виготовляють дитяче харчування, тому звертались і до них. Ще коли я купувала дитче харчування для своєї донечки, побачила у магазинах дитячу кашку, що її виготовляв місцевий виробник. І вона, що приємно, була дуже якісною. Тож тепер звернулась і до нього з проханням допомогти діткам. На превеликий жаль, через війну ТОВ «Черкасиелеваторзбут» припинив виготовлення цього продукту, але на прохання БО «БФ «Хрещатик Сіті» виготовив і привіз кілька мішків цієї диво кашки, – пояснила вона.

Про якість, екологічність і високу харчову цінність продукту розповів представник компанії-виробника, Василь.

– Наш продукт унікальний тим, що він не містить жодних домішок. У цій кукурудзяній каші немає нічого окрім кукурудзи. А ще вона високопоживна. Якщо звичайна каша при вживанні засвоюється людським організмом лише на 60 відсотків (невикористана решта виводиться), то наша засвоюється на 85 відсотків. Вона виготовлена за принципом харчування для космонавтів. Її цілком можна їсти і дорослим людям, але виключно тим, які фізично важко працюють. Адже у зворотньому випадку каша сприятиме швидкому набиранню ваги. Готовою до вживання вона стає після змішування з водою або молоком, у тому числі холодними. Різниця між змішуванням з холодною чи гарячою водою лише у кількості готового продукту. Змішавши кашу з холодною водою отримаєте 400 грам готового продукту, а якщо замінити холодну воду гарячою, то буде 500 грам. Нині, на жаль, ми припинили випуск цієї продукції, бо бойові дії охопили регіони, де були наші основні ринки збуту, – пояснив пан Василь.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Читати за темою: Маленьким українцям у Черкасах потрібна допомога

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *