У Черкасах чоловік перевозив наркотичні речовини в автівці

22 липня під час несення служби на блокпості у місті Черкаси, правоохоронці зупинили для перевірки автомобіль Chery Amulet.

Поведінка чоловіка, який перебував за кермом легковика, видалася правоохоронцям підозрілою. Він помітно нервував та плутано відповідав на запитання правоохоронців.

Під час огляду 26-річний чоловік зізнався, що має при собі наркотики та видав поліцейським тринадцять фольгових згортків з порошкоподібною речовиною білого кольору. Слідчі задокументували факт кримінального правопорушення. Речові докази вилучили та направили на експертне дослідження.

Також, працівники поліції виявили у водія транспортного засобу явні ознаки наркотичного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився у встановленому законом порядку.

На порушника склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Автівку було евакуйовано на арештмайданчик.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Правопорушник може отримати покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років. Слідство триває.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *