Директор черкаського «Азоту» за радянську назву ПК «Дружба народів»

Змінити стару радянську назву Палацу культури «Дружба народів», яку культурному об’єкту дали за часів СРСР на честь чергової річниці т.з. возз’єднання України з Росією запропонували власнику будівлі ПрАТ «Азот». Директор підприємства – проти.

З пропозицією відмовитись від старої радянської назви палацу культури з огляду на те, що в умовах російської агресії зберігати згадки про якусь міфічну дружбу з країною- агресором – це точно не коректно, до керівництва хімгіганта звернулась Черкаська міська рада. Натомість отримала категоричну відмову від директора підприємства, уродженця Донеччини Віталія Склярова.

Про це депутатів Черкаської міської ради під час чергового пленарного засідання поінформувала депутатка Любов Майборода.

Зі слів обранки слідує, що свою відмову Віталій Скляров мотивував тим, що у творчі колективи палацу культури виконують танці різних народів світу, тому, мовляв, назва «Дружби народів» відображає суть діяльності.

Позиція ставленика московського олігарха Фірташа, у чиїй власності досі перебуває черкаський гігант хімічної індустрії, викликала обурення Любові Майбороди – відомого борця з символами радянського режиму.

– Черкасам, як і всій Україні, потрібна дерусифікація та деколонізація. Ворог не церемониться з нашими пам’ятками – нищить усе українське та відновлює радянське. Скільки ми будемо толерувати цю «дружбу народів»? Нині триває російсько-українська війна, під час якої молоді українські патріоти віддають життя проти «дружби народів», яку силою зброї намагається насадити в Україні країна –агресорка. Навряд чи ці хлопці загинули за таку дружбу, – емоційно висловила власну позицію обранка.

Однак чи зможуть такі аргументи переконають менеджера – ставленика російськоко бізнесу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *