Бездумна мобілізація загрожує зупинкою економіки Черкащини, – вважають промисловці

За нинішніх підходів до мобілізації, підприємства втрачають висококваліфікованих фахівців, що загрожує руйнацією виробничих процесів, зменшенням обсягів виробництва та їх закриття. Регіональна рада підприємців Черкащини вирішила звернутися до Черкаської ОВА щодо опрацювання змін до закону  «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Про це журналістам «City News» повідомив голова Регіональної ради підприємців Олександр Турченяк.

– Більшість підприємств сьогодні намагаються працювати, зберігати робочі місця, платити податки до бюджету, допомагати ЗСУ та переселенцям Підприємці стурбовані потенційними кризами їх виробництв через мобілізацію ключових фахівців, на підготовку яких пішли місяці, і яких неможливо замінити – і втрата яких загрожує колапсом виробництва і зупинкою підприємства. Як наслідок – падіння надходжень до бюджету, зростання безробіття – все це не може не позначитись на економіці регіону, – констатував голова Регіональної ради підприємців Олександр Турченяк.

З його слів, з метою упередити ці негативні наслідки Регіональна рада підприємців Черкащини вирішила звернутися до Черкаської ОВА щодо розгляду можливих змін до Закону України  «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Оскільки бачить можливість вирішення цього питання виключно на законодавчому рівні. 

Приводом до цього кроку є прагнення підприємців регіону зберегти на посадах висококваліфіковані кадри без яких промисловість краю замре.

– Звернутися до Черкаської ОВА щодо опрацювання змін до закону  «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» – таке рішення прийняла. Привід – справедливість підходу щодо збереження господарського потенціалу в усіх компаніях –  як тих, що мають мобілізаційні замовлення або віднесені до переліку об’єктів критичної інфраструктури, так і тих, що не віднесені до цієї категорія, але мають експортні контракти або виготовляють важливу для економіки продукцію, додав Олександр Турченяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *