У Черкасах провели патріотичний захід “Жінка-Берегиня”

​​У Територіальному центрі надання соціальних послуг м.Черкаси організували та провели патріотично-святковий захід “Жінка-Берегиня”. Його приурочили до Міжнародного дня миру, який відзначають 21 вересня, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Об’єднавшись під девізом «Разом до Перемоги», жінки-відвідувачки Терцентру показували вміння бути берегинями не тільки своєї родини, а й всієї України. Узяли участь у заході та підтримали жінок-берегинь і Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко та його заступниця Марина Гаркава.

Патріотично-святковий захід “Жінка-Берегиня” входить до міської Програми проведення культурно-просвітницьких заходів для осіб похилого віку, слухачів «Університету третього віку», прийнятої міською радою Черкас 2020 року. Такі програми діють лише у 2-х містах України: в Черкасах та Дніпрі.

«Це не просто програма, а позиція міста стосовно літніх людей. Щоби, вийшовши на пенсію, вони залишалися активними, були в соціумі, почувалися потрібними, – відзначила директорка Територіального центру Альона Щербак. – І ми хочемо, аби у 80 років вони не чекали соціального робітника, який прийде їх обслуговувати вдома, а навпаки, мали здоров’я й наснагу йти до нас на гуртки ».

Альона Щербак розповіла, що у нелегкий для держави час підопічні Терцентру стали ще й воїнами-волонтерами, долучилися до соціально важливої роботи заради Перемоги України. Беруть участь у плетінні маскувальних сіток та «кікімор», печуть смаколики для солдат на передову, допомагають внутрішньо переміщеним особам через Гуманітарний центр, дехто навіть у себе вдома прихистив родини переселенців, які приїхали до Черкас із фронтових регіонів держави.Зрештою, відзначили всіх учасниць патріотично-святкового заходу і присвоїли титул «Жінка-берегиня». Від імені міської ради очільник міста Анатолій Бондаренко вручив їм подарунки.

«Ми пишаємося черкаськими жінками, поважаємо їх, цінуємо. Адже зараз, коли українські військові зі зброєю в руках відстоюють цілісність кордонів та нашу незалежність, багато з них взяли на свої плечі величезний тягар і весь вільний час приділяють для допомоги захисникам, роблять все, що можуть для фронту та перемоги, – відзначив міський голова. – Зі свого боку ми й надалі будемо підтримувати ініціативи, які об’єднують людей та відкривають для них у поважному віці нові можливості».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *