Одноставковий тариф на тепло кращий для черкащан, ніж двоставковий

Проти двоставкового тарифу на тепло, що його постачає у оселі обласного центру КПТМ «Черкаситеплокомуененерго», виступила значна кількість жителів Черкас. Проте, петицію городян про встановлення одноставкового тарифу підтримали лише 17 депутатів. Решта голосували проти інтересів городян – їхніх виборців.

Про це повідомили журналісти «City News», які працювали у сесійній залі.

У ході чергового пленарного засідання сесії Черкаської міськради палка дискусія спалахнула під час розгляду петиції про встановлення одноставкового тарифу на теплову енергію КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» для населення. Це підприємство одне з двох тепло постачальників у Черкасах.

Протягом кількох місяців Черкаський міськвиконком отримав чималу кількість скарг від городян на двоставковий тариф, який значно дорожчий за одноставковий.  Також городяни зареєстрували петицію про встановлення одноставкового тарифу на тепло «Черкаситеплокомуененерго» для населення.

Думки обранців розділились. Частина депутатів підтримали позицію директора «Черкаситеплокомуененерго» Павла Карася, який вважає, що двоставковий тариф має бути дорожчий за двоставковий, бо спонукає підприємство і користувачів тепла до економії.

Решта обранців стала на позицію захисту інтересів городян, бо одноставковий тариф для населення значно дешевший.

На жаль депутатська більшість проголосувала проти інтересів власних виборців, не підтримавши петицію громадян.

– На черговій сесії Черкаської міської ради розглядали петицію про встановлення одноставкового тарифу для КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» і мені дуже прикро що лише 17 депутатів її підтримали. Адже директор департаменту економіки пані Удод Ірина Іванівна чітко зазначила, що застосування одноставкового тарифу є меншим для кінцевого споживача. Навіть були наведені розрахунки – одна і та сама квартира сплатила б за тепло при одноставковому тарифі 13000 грн за рік, а при двоставковому 16000 грн за рік. Більше того, представниця департаменту зазначила, що вони отримують чисельні скарги від жителів Черкас, особливо з центрального району та ПЗР щодо переплат за тепло. Деякі депутати апелювали тим, що на інформаційних ресурсах зазначено що двоставковий тариф забезпечує економію в міжопалювальний сезон…але ж, шановні, є чіткі порівняльні цифри від департаменту, є чітко зазначена думка громади міста в петиції і мені цікаво, як всі ті хто не підтримав це рішення будуть пояснювати свою позицію людям, – прокоментувала депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *