Свято окроплене кров’ю. Черкащани гинуть за Свободу і Гідність

Дим. Сморід згарищ. Спалені і зруйновані українські міста і села. Тисячі смертей. Полеглі у боях захисники, загиблі під обстрілами росіян, замородовані ку рашистських катівнях мирні люди. Убиті безневинні українські діти, які вже ніколи не почують колискову. Їм ніхто не прочитає казку. Кров українців на руках російських військових – убивць, катів, ґвалтівників і мародерів. Ця кров і на руках російських (і не тільки) політиків, які щодня благословляють війну проти нескореної України.

У таких умовах і обставинах нині відзначаємо День Гідності і Свободи.

Це священне для української нації свято зустрічаємо у полум’ї відкритої агресії, яку рашисти-орки розпочали наприкінці зими. Так є вперше, і, сподіваюсь, буде в останнє. Бо супротив українців, які давно відчули смак Свободи, незламний. Життя за волю української нації віддали багато українців. Немає жодного регіону в Україні, який так чи інакше не зачепила війна. На її фронтах загинуло багато черкащан.

Але. Українці нізащо не віддадуть свою Свободу і Гідність на поталу оркам з півночі. Вони ніколи не здадуться на догоду кровожерливому кремлівському гобліну, який розв’язавши війну, підло ховається у печерах старих Уральських гір новітнього Мордора.

Московський карлик називав нашу незалежність – «політічєскім нєдоразумєнієм» і вважав, що він зможе зламати наші Опір, Силу волі, Міць духу.

Та він не вгадав. Україна була, є і буде. І пуйлу не вистачить життя, щоб це змінити. Замість величі, на яку він розраховував, почавши вторгнення, путлер отримав ганьбу і зневагу. Єдине, що він досяг, то це те, що створив фашистський режим у країні, яка 70 років поспіль була серед країн, що перемогли фашизм. І ця ганьба для росії буде навіки. Рашка вже стає брудною плямою на політичній карті світу.

У той же час із попелу війни як легендарний птах Фенікс постане нова Україна – вільна, сильна, демократична і незалежна. Саме за це нині і воюють кращі сини і доньки України. Саме за це борються волонтери, і всі небайдужі громадяни, допомагаючи українській армії наближати солодку перемоги мить. Ми переможемо! Слава Україні!

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *