Дітям фронтовиків з Тального волонтери привезли подарунки з Фінляндії

Суходолом через Польщу, Німеччину, Данію, а потім морем через Швецію із Фінляндії волонтери привезли подарунки для дітей солдат-фронтовиків з Тального. Передала їх громада фінського міста Турку. Всі подарунки призначені дітям різних вікових груп: від “нуля” до 16 років. Канал налагодила волонтерка «Едельвейсу».

Новий канал постачання гуманітарної допомоги з Фінляндії кілька місяців тому налагодила  представниця «Громадської організації «Буковинсько-Галицький Курінь Січовиків «Едельвейс» Альона Мельник.

Про це вона розповіла журналістам «City News».

– Отримувати допомогу з Фінляндії ми почали місяців зо три тому. До нашої організації звернувся тальнівчанин Володимир Бондаренко з пропозицією про співпрацю. Він має зв’язки у Фінляндії і звідти возить гуманітарну допомогу власним «бусом», – розповіла Альона Мельник

Як часто він привозить допомогу?

– Як тільки їде до Фінляндії, так кожного разу привозить. Приблизно раз на два три тижні він щось нам передає.

Що, зазвичай він привозить з Фінляндії?

– За цей період він вже привіз багато потрібних речей: каримати, тенти, термобілизну, шкарпетки, добротний одяг, а також смаколики.

– Смаколики?

– Так смаколики: чай, нутеллу, «снікерси» і різні батончики, печиво тощо.

– Як пан Володимир їздить до далекої Фінляндії, вона ж аж за Балтикою?

– Шлях дійсно довгий і не простий, бо пан Володимир їде до Фінляндії через Польщу, Німеччину, Данію і потім паромом через Балтійське море у Скандинавію, і далі суходолом до Фінляндії майже через всю Швецію.

– Ви кажете, що періодично отримуєте від нього гуманітарну допомогу. Як часто?

– Приблизно раз на кілька тижнів ми отримуємо від нього гуманітарну допомогу. Цього разу він привіз подарунки для дітей різних вікових груп від новонароджених до 16 років від громади фінського міста Турку. Кожний подарунок запакований, і навіть ми не знаємо, що у ньому. Ми вже розвозили по домівках подарунки дітям фронтовиків. А тепер вручаємо подарунки у дитсадках і школах, саме тим дітям, чиї батьки нині воюють на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *