Правила перебування у «Пунктах незламності» розробили в Умані

Правила перебування у «Пунктах незламності» опублікувала Уманська міська рада на офіційній сторінці у «Фейсбук»

Цитуємо текст:

В пунктах обігріву («Пунктах незламності» та інших пунктах допомоги) діють Правила
перебування:

Пункт обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) – спеціальний об’єкт, який функціонує у випадку настання критичних ситуацій, зокрема, тривалої відсутності електропостачання (стан «блекауту»), відсутності мобільного зв’язку, опалення, водопостачання, водовідведення, який забезпечений автономними електро- та теплопостачанням, зв’язком, освітленням, достатнім запасом води і продуктів, інформаційних матеріалів тощо.

Основна мета пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) – допомога населенню у випадку настання критичної ситуації в громаді.

Відвідувачі пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) мають:
– поводитись тихо та чемно;
– дотримуватись чистоти і порядку;
– дбайливо ставитись до майна Пункту;
– дотримуватись правил протипожежної безпеки;
– у разі виявлення ознак загоряння повідомити будь-кого з чергових.

Заходити слід організовано, слідкувати за вказівками відповідальних осіб. Людям старшого віку і людям із поганим самопочуттям варто розміститись ближче до виходів та повітропроводів.

Для перебування у пунктах обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) відвідувач повинен надати документ, який підтверджує особу: паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або картки) або тимчасове посвідчення громадянина України, інший документ. Зареєструватись у чергового по Пункту та ознайомитись з правилами перебування.

«Бронювання» місця «для своїх» не передбачається та заборонено. Кожен відвідувач займає вільне місце.

Дітей без догляду батьків або відповідальних опікунів у пунктах обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) залишати не дозволяється.

За збереження особистих речей відвідувач несе відповідальність самостійно. Адміністрація не несе відповідальність за їх втрату.

Перебування громадян в пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) не обмежено по часу, але в разі напливу великої кількості відвідувачів, необхідно надати місця тим, хто щойно прибув та потребує допомоги.

Під час перебування в пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) ЗАБОРОНЕНО:
– приносити з собою зброю, легкозаймисті речовин, речовини з сильним, різким запахом, громіздкі речі, приводити домашніх тварин;
– перебувати у приміщені та на території Пункту у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп’яніння;
– розпивати алкогольні напої, палити та грати в азартні ігри;
– порушувати громадський порядок;
– ходити по приміщенню без потреби;
– без дозволу пересувати, переносити чи переміщувати предмети;
– самовільно заходити до службових приміщень;
– намагатися самовільно включати (виключати) спеціальне обладнання чи окремі його агрегати;
– приносити з собою та заряджати електроприбори з високим споживанням електроенергії (електросамокати, мультиварки та інше обладнання).

З метою забезпечення дотримання правопорядку, до роботи пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) можуть долучатись представники Національної поліції, члени добровольчого формування Уманської міської територіальних громади та представники комунального підприємства «Уманська муніципальна варта» Уманської міської ради.

Відповідальні чергові пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги), разом з представниками поліції, добровольчого формування, муніципальної варти слідкують за порядком у приміщенні пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) та поруч з ним.

У разі виникнення конфліктних ситуацій чергові намагаються оперативно заспокоїти відвідувачів, а у разі агресивної та неадекватної поведінки гостей – вивести з приміщення агресивних осіб і передати їх Національній поліції.

Адміністрація пунктів обігріву («Пункт незламності» та інший пункт допомоги) має право запропонувати залишити Пункт з наступних причин:
– грубе порушення заходів власної безпеки, порушення правил перебування в Пункті, порушення правил пожежної безпеки, електробезпеки;
– крадіжка, вимагання, погрози, нанесення морального або фізичного збитку з боку відвідувача (чи замах на їх вчинення);
– нанесення умисного матеріального збитку;
– вживання спиртних напоїв (включаючи пиво), наркотичних засобів, токсичних речовин, куріння;
– вчинення будь-яких дій, що несуть загрозу життю або здоров’ю людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *