Умови проживання переселенців у новому притулку перевірив мер Черкас

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із заступницею Мариною Гаркавою мав змогу поспілкуватися із людьми, які вже заселилися у шелтер для внутрішніх переселенців, який облаштували у приміщенні колишньої поліклініки на вул.Благовісній. Про це мер повідомив у фейсбуці.

“Нині тут живуть 105 осіб, з них 37 – діти. Найближчим часом планується заселення ще 12 сімей. Тут ми забезпечили їх найнеобхіднішим: в кімнатах є меблі, є душові кімнати, туалети, пральня, на кожному поверсі обладнані кухні з побутовою технікою, створені умови для людей з інвалідністю. Для дитячих розваг є ігрова кімната.

Приємно, що дехто з внутрішніх переселенців вже знайшов роботу у Черкасах. Як-от Олена Прохоренко з Харківщині, яка вже влаштувалася у супермаркет продавцем. Такі, як вона, будуть жити, працювати і допомагати розвиватися місту Черкаси.

У цьому шелтері плануємо розмістити більше трьохсот осіб. На наступний рік вже маємо у планах облаштувати ще три таких тимчасових притулки, у яких зможемо прихистити до 900 осіб. Наразі кожен з нас на своєму місці має робити усе можливе і неможливе для того, щоб наблизити нашу перемогу, і щоб люди, які втекли від війни, змогли повернутися у свої домівки, які вони вимушено залишили”, – написав Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *