У черкаській мерії заколядували юні пластуни

Із холодноярським вертепом до Черкаської міської ради в останній робочий день року завітали представники місцевого осередку національної скаутської організації «Пласт». Юні хлопці й дівчата показали костюмовану виставу, в основі якої – поезія Тараса Шевченка, та заспівали колядок.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

– Цим вертепом ми, перш за все, вшановуємо пам’ять черкаського пластуна Євгена Подолянчука, який загинув у 2014 році під час оборони Донецького аеропорту. Свого часу він грав у такому ж вертепі одну з ролей, – ділиться один із учасників. – А ще – хочемо розповісти місту про наш скаутський рух та разом із тим відроджувати наші національні традиції.

Із вертепом пластуни колядують від Різдва 25 грудня. Спершу зіграли його у Храмі святих рівноапостольних Кирила і Мефодія та Свято-Анатоліївському храмі. Далі ж – із різдвяною виставою продовжили навідуватись до різних установ та організацій.

– Наша цьогорічна акція особливо важлива, за часів Радянського Союзу вертепи забороняли та арештовували за те, що люди колядували. Сьогодні ж ми демонструємо своїм вертепом, що наші традиції буяють навіть із новою силою та що нікому й ніколи не вдасться зламати наш дух, – говорить пластунка Юлія. – Люди мають знати: щоб у світі не трапилося Різдво й національні традиції лишаються.

Міський голова Анатолій Бондаренко, його перший заступник Сергій Тищенко подякували пластунам за добрі й щирі побажання, які лунали під час вертепу, та передали дітям коляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *