Вісімсот комплектів зимової форми для бійців наготували черкаські волонтери

Понад вісімсот новеньких комплектів теплої і зручної зимової форми для українських воїнів отримали волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» від Фонду Петра Порошенка. Близько 400 з них вже відправили бійцям на передову.

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– До нашого Фонду і до мене особисто звертались окремих військових частин діючої армії з проханням допомогти у питанні забезпечення теплою формою. І я була приємно вражена, коли, звернувшись до керівника секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Європейська солідарність» Олександра Дармостука, дізналась, що у Фонду Петра Порошенка є можливість не надавати зимовий форменний одяг для солдат, а й пошити необхідну кількість комплектів відповідно до розмірів. Ми неймовірно щасливі від того, що змогли так допомогти українським захисникам, – сказала Інна Бандура.

Справжній, але приємний ажіотаж був у одному з приміщень ТРЦ «Хрещатик Сіті» де волонтери сортували щойно отриману солдатську уніформу. Волонтерки БО «БФ «Хрещатик Сіті», залишивши всі свої справи, трудились як бджілки. І дуже поспішали, бо по зимовий однострій от-от мали приїхати представник військових частин.

– Ми дуже вдячні Фонду Петра Порошенка за таку можливість. І зараз дуже поспішаємо, бо хочемо, щоб бійці української арміє отримали цей теплий форменний одяг якнайшвидше, – не відриваючись від роботи прокоментувала волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Тетяна Моргуненко.

Про «шевські» можливості Фонду Петра Порошенка журналісту «City News» розповів керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Європейська солідарність» Олександр Дармостук:

– Фонд Петра Порошенка на сьогодні найпотужніший приватний інвестор Збройних Сил України. Він регулярно передає діючій армії обладнання, техніку, різне спорядження. Проте мало хто знає, що Фонд також співпрацює з низкою підприємств, які займаються пошиттям одностроїв для українського війська. Виготовлена там тепла зимова уніформа високої якості, бо пошита з якісного матеріалу. У місцеві партійні осередки «Європейської Солідарності» звертаються військові частини з проханням допомогти у цьому сенсі. Нині ми привезли з однієї з таких фабрик вісімсот комплектів зимової форми для потреб кількох військових частин ЗСУ, де служать вихідці з Черкащини. Цей форменний одяг їм потрібний для більш комфортного перебування на фронті. Там у бійців не завжди є можливість переодягнутись у чистий і теплий однострій, що особливо актуально у холодну пору року. У комплекті тепла флісова куртка і теплі штани, пошиті за нормами ДСТУ та відповідно до одностроїв Збройних Сил України. Сподіваюсь найближчим часом розпочнеться видача комплектів зимової форми представникам військових частин. Для військовий форма абсолютно безкоштовна. Логістику, пошиття форми і закупівля матеріалу теж здійснюється за кошти Фонду Петра Порошенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *