Остання масована ракетна атака росії призвела до зростання дефіциту потужності в енергосистемі

Масована ракетна атака росії, яка була здійснена 14 січня, мала деструктивні наслідки для української енергетики. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 17 січня.

«Зазнали пошкоджень об’єкти генерації: 1 блок теплової електростанції на Сході та 8 блоків теплових електростанцій на Заході нашої країни. Пошкоджено три магістральні підстанції та одна повітряна лінія. Це призвело до зростання дефіциту потужності в енергосистемі. Що змушує щодня, починаючи з 15 січня, застосовувати аварійні відключення», — сказав Прем’єр-міністр.

Водночас Денис Шмигаль наголосив, що енергосистема вистояла, залишилася цілісною та керованою. У цілодобовому режимі тривають ремонти й ведеться робота над тим, аби в Україну надходило більше генераторів, трансформаторів та іншого обладнання для ліквідації пошкоджень.

«В енергетичній галузі відчуваємо постійну підтримку іноземних друзів і наших партнерів. Зокрема, за кошти Фонду підтримки енергетики України плануємо закупити енергообладнання на суму понад 100 млн євро. З останніх надходжень — це 45 електростанцій резервного живлення від Азербайджану та потужні генератори для Чернігівщини, надані Японією. Дякуємо кожному за підтримку!», — підкреслив Глава Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *