Черкащани стали менш активно допомагати армії

Активність черкащан у сенсі надання допомоги армії у порівнянні з першими місяцями від початку повномасштабного вторгнення значно знизилась.

Про цю тенденцію журналістам «City News» розповіла відома черкаська волонтерка Наталія Вдовченко, яка волонтерить з перших днів відкритої агресії росії.

Днями волонтерка відправила бійцям на фронт партію гуманітарної допомоги, яку задля цього отримала від БО «БФ «Хрещатик Сіті».

– Щиро дякую очільниці Благодійного фонду «Хрещатик Сіті» Інні Бандурі за тісну співпрацю. Завдяки їй цього разу солдати на передовій отримали продукти харчування швидкого приготування, тушонка, цукерки, печиво, чай, кава, засоби індивідуальної гігієни, як то одноразовий душ та шкарпетки. Зараз без співпраці між волонтерськими структурами просто не обійтись, бо нині дуже важко збирати допомогу для армії, – розповіла Наталія Вдовченко.

– Чому стало важче збирати допомогу для захисників України?

– Помітила певне «загасання» активності черкащан у сенсі збору допомоги для війська. Якщо волонтерські фонди, такі як БО «БФ «Хрещатик Сіті», що його очолює Інна Бандура працюють так як і працювали, то населення Черкащини стало менше активним. У порівнянні з першими місяцями вторгнення зараз люди вже не так охоче дають допомогу для армії.

– Стали бідніші, тому і менше допомагають?

– Звісно певне виснаження у матеріальному плані має місце, але це не основне. Я б не сказала, що менше допомагати стали через зубожіння. Тут, скоріше інше. Завдяки Збройним Силам України фронт відкотився далеко на схід. Там і нині тривають запеклі бої, але вони у сотнях кілометрів від Черкащини. Тож на людей значна віддаленість боїв від власного дому діє дещо заспокійливо. Як думає обиватель? Ворог близько – це страшно, щоб він не увірвався у мій дім, треба допомагати. В коли нападники далеко – зовсім інша справа, можна й розслабитись. На Черкащині тепер відносно спокійно. Думаю, це основна причина того, що активність звичайних громадян у сенсі допомагати ЗСУ нині йде на спад.

– Ви волонтерите з перших днів відкритої агресії росії. Чи змінились потреби військових? Чи змінились потреби військових?

– Так. Раніше військові дуже потребували засобів гігієни: вологі серветки, одноразові душі, медикаменти, а зараз просять термобілизну, продукти швидкого приготування. З початком холодної пори року актуальними стали портативні пічки, так звані буржуйки, яких потрібно дуже багато.  

***

БО «БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячому центру допомоги, на обслуговуванні якого перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *