У центрі Черкас виросли 365 соняхів, як символ супротиву агресору

На центральному майдані Черкас – Соборній площі, вчора надівечір встановили інсталяцію із 365 соняхів, що ростуть з відстріляних артилерійських гільз. Кожний сонях символізує один із 365 днів героїчного супротиву українського  народу російським агресорам. Інсталяція так і називається «365 днів Незламності».

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба одного з ініціаторів встановлення інсталяції – Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

– У середмісті Черкас встановили тематичну інсталяцію під назвою «365 днів Незламності», яка створена спеціально до дня початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. На центральній площі міста встановили 365 відстріляних бойових гільз, з яких проростають соняхи. Ці гільзи символізують кожен день, коли ворог обстрілював наші міста, нашу землю, а саме ці квіти обрані, оскільки вони є уособленням незламності, миру та процвітання, – пояснили у пресслужбі.

З моменту облаштування інсталяція одразу стала популярним місцем серед городян та гостей міста для селфі. Фото з місця події розлетілись по сторінках соцмереж зі стрімкістю літерного потягу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *