Канів вісім місяців без бюджету. Це саботаж, – важають канівчани

Це – саботаж! Таку оцінку дали канівчани тому, що вісім місяців у місті не збирається сесія. Через блокаду досі не ухвалили міський бюджет. Нова спроба зібрати сесію відбудеться завтра у вівторок 23 лютого.

Про це повідомили журналісти «City News», які безпосередньо на місці вивчали ситуацію, що склалась .

Вісім місяців у Каневі не можуть провести сесію міськради.

На мертвий якір одразу став розгляд питань, що стосуються бюджетної сфери, у тому числі земельних, від вирішення яких напряму залежить наповнення міської скарбниці. І головне, з грудня минулого року Канів залишається без бюджету, бо ухвалити його не вдається через блокування проведення сесії.  Учителі і лікарі ризикують не отримати зарплату. Тисячі канівчан, – матеріальну допомогу, і у тому числі на лікування. На гальмах стоїть і виділення коштів на підтримку Збройних Сил України.

Каменем спротикачем стала жорстка  і водночас безглузда й цинічна позиція одинадцятьох обранців.

На одному з пленарних засідань сесії міськради представник депутатської групи «Партії Зелених» Володимир Коржов оголосив місту ультиматум, мовляв, відновимо участь у роботі пленарних засідань тільки тоді, коли сесія скасує рішення про позбавлення депутатських повноважень трьох депутатів від ОПЗЖ.

Пана Коржова чомусь анітрохи не бентежить та обставина, що дану партію на державному рівні заборонили в Україні за сприяння російській агресії проти України, яка вже забрала тисячі життів українців. Бо бомби і ракети, які за наказом кремлівського карлика сиплються на голови українців, убивають і військових, і цивільних, і чоловіків і жінок, і дітей і стариків. Російські кати безжально стратили, або замордували сотні жителів Гостомеля, Ворзеля, Ірпеня, Ізюму, Херсона і інших міст і сіл України. Ба, більше. Російські ракети били і по Каневу, руйнуючи приміщення та калічачи канівчан…

Проте, навіть пам’ять про розстріляних і замордованих російськими окупантами українців, поранених ними співгородян чомусь не зупинила згаданих канівських обранців, які продовжують вперто захищати інтереси трьох членів партії, прозваної у народі «партією путлєра».

Як з’ясували журналісти «City News», обструкцію місту ці обранці увімкнули у відповідь на те, що 5 квітня 2022 року Канівська міська рада під тиском громадськості прийняла рішення про дострокове припинення повноважень депутатів від ОПЗЖ Олега Калніболоцького, Віктора Огородніка та Вадима Туливітра.

Обранці, через яких у Каневі вісім місяців не відбувається сесія міськради, не можуть не розуміти, що вимога скасувати рішення суду навряд чи коректна з огляду на те, що нині розгляд питання щодо повернення депутатських повноважень депутатам від ОПЗЖ – це компетенція суду.

Позицію депутатів-обструкціоністів їх колеги називають злочином проти громади.

– Вважаю, що блокування роботи сесії у нинішній час, коли в країні йде війна – це відвертий злочин. Вимагати повернення депутатських повноважень депутатам забороненої в Україні партії, – це, на мою думку, теж злочин, – вважає депутат Канівської міської ради від «Радикальної партії Олега Ляшка» Руслан Шишка.

– Те, що твориться нині у міській раді – це САБОТАЖ, який йде на руку рашистам. Депутати, через яких досі не прийнятий бюджет, об’єднались з ОПЗЖ. Коли почалось вторгнення, троє депутатів від ОПЗЖ місяць мовчали, не писали ніяких заяв, а подали заяви про вихід з фракції і партії аж 24 березня. Вони цілий місяць чогось чекали. А потім обурені канівчани – громадські активісти, піднялись і прийшли на сесію, внаслідок чого і було прийняте рішення про позбавлення депутатів від ОПЗЖ депутатських повноважень. Щодо того, законне було це рішення чи ні, це має вирішувати суд, – висловив свою думку голова благодійного фонду «Ми», канівський блогер, Леонід Грищенко.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *