Вийти на суботник і посадити дерева у Соснівці запропонували на сесії Черкаської міськради

На сесії триває гаряче обговорення скандальної ситуації щодо знесення дерев у Соснівці. Депутати обговорюють різні варіанти того, як припинити забудову тієї ділянки. Громадськість, натомість, вимагає від міської влади зберегти лісопаркову зону Черкас. Тим часом у сесійній залі прозвучала пропозиція одного з депутатів до колег зібратись у вихідні у Соснівці і висадити дерева замість зрубаних.

Про це повідомив журналіст «City News» що висвітлює сесію Черкаської міськради

Питання вирубки дерев у мікрорайоні «Лісовий» продовжують обговорювати міські обранці у ході пленарного засідання сесії Черкаської міської ради, що нині триває.

За словами міського депутата Сергія Шмиголя, черкащани категорично налаштовані на збереження лісопаркової зони.

– Містяни навіть чергують там. Решту дерев зрізати ми не дамо, – сказав він.

Один з жителів мікрорайону заявив, що кінцева мета активістів – поновлення зелених насаджень в місті вирубки дерев.

– Я бачу, що вирубка лісів відбувається не лише в нашому мікрорайоні, а по всьому місту. Ми подали звернення до міської влади, прокуратури та екології. Громада налаштована дуже серйозно. Ми навіть готові зібрати кошти і за свої гроші засадити дерева. Але якщо це зробить місцева влада – буде правильніше. Також ми хочемо, щоб депутати проголосували хоча б на першому етапі за скасування містобудівних умов, – зазначив він.

Тим часом міський голова Черкас Анатолій Бондаренко бачить вихід із ситуації через рішення суду.

– Все, що відбувається в місті – завжди крайній міський голова. Явище нормальне. Я спокійно до цього ставлюся.Скасування містобудівних умов не ставить за собою подальших дій. Помилки окремих посадовців потрібно виправляти. Нехай забудовник йде до суду і там відповідає. Я думаю, ми виправимо цю помилку, – відповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Поки триває обговорення того, як вирішити проблему скандальної забудови, один з депутатів запропонував колегам зібратись в один з вихідних днів і висадити у Соснівці дерева замість вирубаних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *