Тепло, гарячу воду і електроенергію для Черкас виробляє «Черкаситеплокомуненерго»

Окрім тепла і гарячої води одне з двох теплопостачальних підприємств Черкас – комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго» виробляє ще й електроенергію, яку підприємство споживає саме і постачає в об’єднану енергетичну систему України для покриття дефіциту потужності. З роботою тепло постачальника ознайомилась група депутатів Черкаської міськради фрації «Європейська солідарність».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Разом з колегами по фракції «Європейська Солідарність» детальніше ознайомилися з роботою КП «Черкаситеплокомуненерго». На одній з минулих сесій, ми проголосували за виділення 29 млн грн цьому КП для придбання та ремонту когенераційних машин, які дають змогу забезпечувати критичну інфрастуктуру електроенергію, а містян теплом навіть в умовах блекауту, – поінформувала депутатка.

Ознайомчий візит на підприємство – свідчення про ту особливу увагу, яку міські обранці приділяють тепло постачальнику, який навіть в умовах відкритої агресії росії прагне вдосконалюватись.

Так, на початку минулого місяця КП «Черкаситеплокомуненерго» запустило у роботу нову когенераційної установку, вже п’яту на цьому підприємстві. Це обладнання дозволяє підприємству, паралельно при вироблення тепла, ще й виробляти електричну енергію.

Вироблена когенераційними установками електроенергія  частково споживається власними об’єктами підприємства, а її надлишок постачають  об’єднану енергетичну систему України для покриття дефіциту потужності.

– Для нас важливо, щоб в умовах російської агресії та ракетних обстрілів щоб критична інфраструктура була з електропостачанням, а жителі з теплом. Дякую директору КП «Черкситеплокомуненерго» за змісту розмову та ознайомлення з роботою підприємства. Також вдячні працівникам КП ««Черкситеплокомуненерго» за те, що маємо тепло в домівках, – підсумувала Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *