Понад півкілометра сіток вилучили на Дніпрі черкаські рибоохоронці (фото)

Вісім протоколів про накладення штрафів за порушення прави рибальства, браконьєрство, незаконний продаж риби склали черкаські рибоохоронці за два дні – 8 та 9 березня.

Про це у «Фейсбук» повідомив Черкаський рибоохоронний патруль.

«У святкові дні 8 та 9 березня Черкаським рибоохоронним патрулем проводилася рибоохоронна робота з виявлення: порушень правил рибальства; фактів браконьєрства;

у водоймах заборонених знарядь лову; незаконного продажу водних біоресурсів.

За результатами роботи складено 8 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП, де на порушників накладено штрафи від 34 до 170 грн. З акваторії Кременчуцького водосховища вилучено 14 безгосподарських сіток загальною протяжністю 600 м, на які складені відповідні акти. Виявлено грубе порушення правил рибальства. Громадянин з човна здійснював вилов риби сіткою (довжина 70 м, крок вічка 50×50 мм), виловивши при цьому щуку, карася та плоскирку. Збитки склали 6 613 грн. Заборонене знаряддя вилучено, на порушника чекає настання відповідальності.

При перевірці місць продажу водних біоресурсів м. Черкаси було виявлено двох реалізаторів, які продавали водні біоресурси без наявності документів, що засвідчували б джерело походження риби, а саме 70,5 кг: карася, білого амура, коропа, товстолоба, судака та ляща. На них оформлено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП та будуть направлені матеріали до суду. Продовжуємо здійснювати рибоохоронні заходи. Громадян просимо дотримуватись правил рибоохоронного законодавства, а в разі виявлення порушень – повідомляти патруль! «Гаряча лінія» Управління: (0472) 31 02 76, (063) 896 65 93», – йдеться у тексті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *