На щепу переробляють обрізане гілля у парках Черкас

Кипить робота по підготовці парків Черкас до нового сезону. Працівники КП «Дирекція парків» відчищають клумби від опалого листя, прибирають сухостій, підстригають кущі, клумби вкривають агроволокном та мульчують корою.

Про це журналістам «City News» повідомив директор підприємства Геннадій Шевченко.

 – Містяни та особливо переселенці повинні відчувати, що ми працюємо саме для них, для того, щоб їм було де і в гарних умовах відпочити від постійного стресу. Тому посилено займаємося ремонтом та відновленням матеріальної бази у всіх парках та скверах. Власними силами наводимо лад, підфарбовуємо, підремонтовуємо. У Сосновому бору зараз робимо розчистку схилів від сухостою та гілля. Відходи одразу перебиваємо на щепу, яку потім використовуватимемо на клумбах. Розрівняли горби при вході в парк, щоб підготувати ділянки під газони, – розповів про робочий процес Геннадій Шевченко.

Нині працівники підприємства займаються обрізкою кущів та дерев, облаштуванням пристовбурових лунок молодим деревцям, щоб при поливі вода цілеспрямовано потрапляла до коренів, та мульчування лунок щепою, щоб улітку при високих температурах волога не випаровувалася. Також проводять обрізка троянд. Адже для нормального життя рослини треба видалити пагони, що підмерзли взимку і правильно сформувати кущі.

Щоб клумби виглядали естетичніше, їх застеляють спандбондом і замульчовують корою. Це і красиво і технологічно, бо так на них росте менше бур’яну, а волога зберігається біля коріння рослин, і рослини краще переносять спеку.

Фото пресслужби КП «Дирекція парків»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *