Як Черкасам дісталися апарати ШВЛ на 12 мільйонів, черкащанам розповіли італійці (фото, відео)

Вісім апаратів штучної вентиляції легень передав лікарням обласного центру благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті». Загальна вартість апаратів становить понад 11 мільйонів  880 тисяч гривень. Урочиста передача медичного обладнання відбулась на площі ТРЦ «Хрещатик Сіті».

– Сьогодні ми передаємо на п’ять черкаських лікарень апарати штучної вентиляції легень. Це стало можливим завдяки співпраці з нашими партнерами благодійним фондом «БФ «МАЛЬВИ УКРАЇНИ” та з благодійною організацією Associazione MALVE di UCRAINE (м.Верона, Італія). Це наші давні партнери, і це – черговий вантаж від них. Зараз ми виступили посередниками між італійськими благодійниками та лікувальними закладами Черкас. Співпрацювали із департаментом охорони здоров’я, виявили реальну потребу, сформували заявку і згідно них отримали ці ШВЛи. Придбане італійськими благодійниками медичне обладнання суперсучасне і дороге. Загальна вартість цих восьми апаратів штучної вентиляції легень складає понад 11 мільйонів 880 тисяч гривень. Воно дуже  якісне, і підібране індивідуально з врахуванням потреб закладу. Наприклад, для пологового будинку – окрема модель, яка потрібна саме цьому закладу, інша – для дитячої обласної лікарні. Тобто кожний лікувальний заклад отримав саме такий апарат, який йому потрібний. Крім того, те, що ми відправляємо сьогодні – це перша партія, а другу партію  наступного тижня відправимо до Херсонщини, – розповіла керівниця благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність” Інна Бандура.

Урочиста передача медичного обладнання відбулась на площі ТРЦ «Хрещатик Сіті».

Про це з місця події повідомили журналісти «City News»

Загалом ШВЛ-и отримали п’ять черкаських лікувальних закладів:

КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»; КНП «Перша Черкаська міська лікарня»; КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня» Черкаської обласної ради; КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня»; КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини».

Про те, наскільки ця допомога вагома для лікувальних закладів, журналістам у момент отримання обладнання розповіли їх керівники.

– Це надзвичайно важливо для відділення інтенсивної терапії в якому завжди є пацієнти, ті, які потребують підтримки. Ця допомога закладам у вигляді заохочень – це заощадження наших коштів, – сказала директорка міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна.

– Ці апарати будуть рятувати не одне життя, бо третя лікарня – це лікарня швидкої медичної допомоги туди привозять дуже часто в критичних станах і ми маємо велику потребу в таких апаратах. Апаратура має властивість виходити з ладу, тому чим більше в нас апаратів ШВЛ, тим краще нам працювати, – розповів медичний директор Третьої міської лікарні Олег Найдан.

– Наш пологовий будинок нині отримує один апарат штучної вентиляції легень. Це універсальний апарат. Ним можна надавати допомогу як новонародженим так і дорослим пацієнтам, що значно покращить рівень надання медичної допомоги у нашому закладі. Потреба у такому апараті є, він сучасний. Нині у нашому пологовому будинку є два апарати штучної вентиляції легень, а використання цього апарату на 30 відсотків зменшить навантаження на них, що у свою чергу значно покращить якість надання медичних послуг у закладі, – зазначив  директор черкаського пологового будинку «Центр матері та дитини» Дмитро Вітренко.

Міську владу Черкас представляла заступниця міського голови Марина Гаркава.

– Від імені міської влади Черкас висловлюю щиру подяку благодійному фонду «Хрещатик Сіті» та її очільниці Інні Бандурі за те, що вона опікувалась цим проектом від початку і до логічного завершення. Це медичне обладнання, яке сьогодні отримують міські лікувальні заклади – це дуже велике підсилення для них. Ми, як міська влада, допомагаємо і завжди готові допомагати у сенсі налагодження додаткових комунікацій між закладами і благодійними організаціями, йдеться про надання гарантійних листів. Щиро дякуємо всім волонтерам і благодійними організаціями, які допомагають покращувати ситуацію у розвитку громади міста, – підкреслила заступник міського голови Черкас Марина Гаркава.

Логістикою з Італії до Львова опікувалась Associazione MALVE di UCRAINE.

Участь у транспортуванні цієї медичної апаратури зі Львова до Черкас взяв шполянський волонтер Олександр Сімак, який особисто віз частину апаратів ШВЛ зі Львова до Шполи, а звідти вже до Черкас.

Пан Олександр справжній представник української волонтерської родини. Разом з ним волонтерять і дружина, і син, і кум, і друзі.

Молодший брат Олександра – Сергій Сімак понад 20 років живе і працює у Італії, і з перших днів відкритого вторгнення російських загарбників в Україну почав займатись волонтерством на користь України. Знайшов однодумців по всій Італії, і разом із ними заснував благодійну організацію Associazione MALVE di UCRAINE (м.Верона, Італія).

– Нас у родині троє братів. Старший – військовий. А я з меншим братом – Сергієм – волонтери. Він вже понад 20 років живе в Італії. Сергій – один зі співзасновників Associazione MALVE di UCRAINE, яка на сьогодні одна з найпотужніших благодійних організацій у Європі, і яка дуже допомагає українському народу вистояти у війні з агресором. За цей час вона надавала Україні і Черкащині продукти харчування, ліки, медичні засоби і засоби гігієни, обладнання і багато іншого, – поінформував Олександр Сімак. Він же влаштував для журналістів сеанс телефонного зв’язку з братом.

Як розповів співзасновник Associazione MALVE di UCRAINE, від початку діяльності асоціація відправила в Україну 211 фур благодійних вантажів. Благодійний проєкт щодо придбання для України партії апаратів ШВЛ – один з наймасштабніших. Всього для України асоціація назбирала грошей на закупівлю 350 ШеВееЛів.

– Втілити цей проєкт було надзвичайно складно. Кошти на придбання апаратів збирали по всій Італії упродовж ШЕСТИ місяців. Перевезти медичне обладнання допоміг мій брат, який перевозив ШеВееЛи до Черкас. Він доволі безстрашна людина, бо доставляв благодійні вантажі –  продукти, генератори, авто навіть у місця, де йдуть бої, зокрема під Бахмут, у Лиман, Краматорськ. Придбання ШеВееЛів – це далеко не все, що ми робимо для України. Окрім 211 фур благодійного вантажу ми придбали і передали Україні 87 автомобілів швидкої допомоги, 160 одиниць військової техніки, близько 200 одиниць позашляховиків і звичайних авто. По загальній вазі і в одиницях техніки у порівнянні з усіма, хто допомагає Україні у Європі, найбільше відправила саме Associazione MALVE di UCRAINE. Для чого я цим займаюсь? – Запитуєте? А для того, що мої діти хоч і народились в Італії, але вони – українці. З початку відкритого вторгнення ми – українці, об’єднались задля допомоги Україні у війні з загарбниками. Понад 80 відсотків усіх наших спонсорів – це етнічні українці, які живуть в Італії, – описав роботу і мотивацію італійських волонтерів співзасновник Associazione MALVE di UCRAINE італійський українець Сергій Сімак.

З ліва на право: Волонтерки БО «БФ «Хрещатик Сіті» Ірина Трущенко, Діана Глущик, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура та волонтер зі Шполи Олександр Сімак.
З ліва на право: директор черкаського пологового будинку «Центр матері та дитини» Дмитро Вітренко, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура та волонтер зі Шполи Олександр Сімак.
З ліва на право: заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура
З ліва на право: очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура та волонтер зі Шполи Олександр Сімак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *