Ліки, що дають важкохворим шанс, волонтери передали у лікарні Черкас

Медичні препарати, отримані від італійської благодійної організації Associazione MALVE di UCRAINE (м.Верона, Італія) та української благодійної організації «БФ “МАЛЬВИ УКРАЇНИ» благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті» передає у медичні заклади Черкас.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Нині наш Фонд передав ліки від італійських та українських благодійників у КНП «Перша Черкаська міська лікарня» та КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня». Це ті медичні препарати, яких дуже потребує черкаська медицина, – поінформувала Інна Бандура.

Актуальність цих медичних препаратів для лікарень Черкас, під час бесіди з журналістом підтвердили черкаські лікарі.

– Ці ліки дуже потрібні. Це дуже потужний препарат з дуже широким спектром дії. Він працює проти тих бактерій, проти яких стандартні ліки, що нині широко застосовуються, можуть бути не ефективні, тому що бактерії стають стійкими до тих препаратів, які застосовують щодня. Цей препарат використовують для лікування людей з сепсисом, зараженням крові. Це особливо важливо для пацієнтів, які мають онкогематологічні захворювання, наприклад лейкоз. Через хворобу у них майже відсутні власні захисні сили організму, імунна система не спроможна справлятися з бактеріальними інфекціями. Ці люди зазвичай отримують тривалі курси різних антибактеріальних препаратів і врешті-решт не залишається таких ліків, які могли б їм допомогти. Даний препарат саме той, який дає хворому шанс, – пояснила медичний директор КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня», лікар-інфекціоніст, на даний час в.о. директора Юлія Спаська.

– Дана допомога у вигляді антибактеріального засобу нам допоможе у лікування важких хворих як опікового відділення так і загально-хіррургічного профілю. Йдеться про хворих з гнійними ускладненнями та важкими травмами, – підкреслив медичний директор у КНП «Перша Черкаська міська лікарня» Дмитро Задериголова.

***

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Читати за темою: Медпрепарати з Італії черкаські волонтери незабаром передадуть у військові шпиталі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *