У Черкасах висаджують нові дерева

У Черкасах розпочали саджати нові кущі й дерева. Нині висадки провели у сквері «Юність», парку «Молодіжний», уздовж центральної алеї бульвару Шевченка, на вулиці Благовісній та В’ячеслава Чорновола. Тут з’явилися абсолютно різні породи: це і магнолії, дуби, липи, каштани та клени. Наступного тижня роботи з озеленення в місті, аби поліпшити довкілля, продовжать.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.
Як розповів міський голова Анатолій Бондаренко, у сквері «Юність» планують облаштувати найбільший в Україні сад магнолій на честь української перемоги. Нині тут досадили рослини, які цвістимуть рожевим й жовтими квітами. Наступного тижня запланована висадка ще понад сорока кущів магнолій.
Підготовлені лунки фахівці підживили добривами та підсипали в них торф’яну суміш. Ґрунт навколо стовбура застелять агроволокном та засиплять декоративною корою. Це затримуватиме ріст бур’янів.
У парку «Молодіжний», що поблизу Долини троянд, створили алею з 27 сіянців дуба з пророщених жолудів. Їх зібрали з Дуба Шевченка в селі Будище Звенигородського району. Далі рослини передали з лісового господарства в межах екологічної акції «Шевченко єднає Україну».
До неї приєдналися міський голови Анатолій Бондаренко, секретар міської ради Юрій Тренкін, директор комунального підприємства «Дирекція парків» Геннадій Шевченко, заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Турченяк, багатодітна родина переселенців із Донецької області.
Уздовж алеї бульвару Шевченка вкорінили 15 рожевих та ще 20 звичайних каштанів. Ними замінили старі аварійні дерева.
На ділянці вулиці Благовісної між Байди Вишневецького та Святотроїцькою посадили ще понад десять лип.
А на вулиці В’ячеслава Чорновола напроти колишнього кінотеатру «Мир» висадили близько 10 саджанців кленів. Вони з’явилися на місці старих сухих дерев, які в минулому році були вимушені зрізати.
За всіма молодими деревцятами доглядатимуть фахівці: здійснюватимуть полив та оброблятимуть від шкідників. Навколо стовбура встановили дерев’яні планки, вони триматимуть деревцята, допоки саджанці вкоріняться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *