На Черкащині триває тиждень імунізації

Понад 197 000 випадків інфекційних захворювань зареєстрували на Черкащині за минулий рік. Цьогоріч за три місяці – майже 70 000. Про це під час брифінгу повідомила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко.

Вона наголосила, що епідемія COVID-19 усе ще триває. Із 14 по 20 квітня в області виявили 669 випадків захворювання. Із них 57 – у дітей.

– Усіх цих захворювань можна було б запобігти або суттєво зменшити ризики трагічних наслідків, якби потерпілі отримали профілактичні щеплення, – зауважила Наталія Кравченко. – Саме тому ми вкотре наголошуємо на важливості вакцинації, зокрема від COVID-19. Особливо важливо зробити щеплення людям, які мають хронічні захворювання, та людям літнього віку.

На сьогодні в Черкаській області практично за всіма вакцинокерованими інфекціями показники охоплення обов’язковими щепленнями кращі від середніх по країні.

– Проте рівень охоплення щепленнями населення в області не досягає 95%, необхідних для створення належного колективного імунітету, – додала перша заступниця голови області.

Нагадаємо, Україна гарантує своїм громадянам щеплення проти 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, гомофільної інфекції (Hib), кору, краснухи і епідемічного паротиту («свинки»). Ці щеплення внесені до Національного календаря і отримати їх можна безоплатно у сімейного лікаря/педіатра.

Крім того, діти у віці від 5 років і дорослі можуть безоплатно вакцинуватися проти COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *