Факт побиття людини при врученні повістки викликав обурення черкащан

Інцидент, що стався у Черкасах поблизу одного з торгівельно-розважальних центрів, у ході якого троє військових Черкаського терцентру комплектації (раніше називався воєнкомат) ні сіло ні впало відрепіжили  перехожого, викликав великий резонанс серед громадськості. Соцмережами шириться відео, на якому агресивні військові б’ють чоловіка  у момент видачі повістки, які вони традиційно роздають на вулицях міста.

На відео чітко видно, що бити чоловіка кулаками у голову почав один з військових. Двоє інших ухопили потерпілого за руки і повалили на тротуар. А третій у цей момент бив ногою лежачого.

Про це вже інформували читачів журналісти «City News».

Незважаючи на величезний соціальний резонанс поліцейське керівництво області жодним чином інцидент досі не прокоментувало.

Зате з’явивися коментар, на сторінці Черкаського терцентру комплектації.

У тексті під назвою: «У нас має бути нульова толерантність до порушень і беззаконня», керівництво Черкаського ТЦК позичивши очі у сірка, цинічно виправдовує відверто хуліганські дії своїх підлеглих: «…Громадянин почав ображати військовослужбовців, погрожувати фізичною розправою та застосував фізичну силу до одного з військовослужбовців».

Якщо аналогічної логіки дотримуватимуться і слідчі, то варто очікувати на такий же безглуздий висновок. Звучатиме він, ймовірно, так: «Даний громадянин, діючи агресивно відносно військовослужбовців, умисно завдав кілька ударів головою об кулак військовослужбовця, руками двох інших військовослужбовців він заламав собі руки за спиною, і повалив себе на тротуар, а ногою третього військовослужбовця завдавав собі ударів у голову…».

Опублікований пост викликав хвилю обурення серед черкащан.

Наводимо текст посту  коментарі під ним без купюр:

«У нас має бути нульова толерантність до порушень і беззаконня.

Щодо ситуації, що сталась поблизу торгового центру м. Черкаси зазначимо: під час оповіщення населення в рамках загальної мобілізації, представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки звернули увагу на чоловіка, який почав себе вести провокаційно, коли побачив військовослужбовців при виконанні службових обов’язків.

Громадянин почав ображати військовослужбовців, погрожувати фізичною розправою та застосував фізичну силу до одного з військовослужбовців.

Громадянина було затримано, на місце події , військовослужбовці ТЦК та СП викликали представників Національної поліції. Прибувши за викликом, вони відібрали пояснення в учасників події.

Варто зазначити, що відео вирване з контексту, обставини значно ширші, аніж показано в зазначеному фрагменті.

З огляду на подію яка сталась, призначено службову перевірку.

З особовим складом, що залучаються до оповіщення військовозобов’язаних, проведено додаткові роз’яснювальні заходи щодо порядку роботи й дотримання норм законодавства».

Блэк Марк

Жодна скотина з ТЦК не має право ногами бити людину по обличчю, ви потвори, а ваше існування образа для ЗСУ зневажаю всіх та кожного з вас. Шкода, що ми гинемо і за таке лайно, як ваші співробітники.

Maximus Lakansky

Оповіщення населення, методом нанесення тілесних ушкоджень, озброєною групою осіб ?…

Оптимістичний Українець

Все в стилі формальних відписок силових структур совєцкого союза.

Є відео, де вояка б’є цивільного, потім його ж тримають і той самий недовоїн лупить цивільного з ноги!!!

Це профілактична робота???

Маю дуже велику повагу до воїнів, маю рідного племінника під Бахмутом, друзів,

молодших товаришів, котрі служать,втратив двох двоюрідних братів на цій війні, але отакі вояки заслуговують на зневагу та суд.

Vladislav Tepes

Піздуйте на фронт виродки, вашими головами добре буде розміновувати дороги. Вашу “роботу” є кому робити.

Руслан Мельник

Брехня, є відео і є запис перехожих та спостерігаючих, які фільмували, крім того один з кримінальних бійців тцк на дітей направляв автомат, які за всім цим спостерігали.

Женя Андрущак

Двоє тримають і один лупить ногою по голові? Це так проходить затримання? І на відео чітко видно хто перший застосовує силу. Цікаво чого такі сильні та хоробрі хлопці роздають повістки а не на фронті? Чи вони тільки проти українців готові воювати?

Aleksandr Aleksandr

Чим тцкашник кращий орка?

Андрій Кривошеєв

Удар ногою в голову вырвано з контексту. Розходимося, нема шо обговорювати.

Trying Vla

А чого взагалі співробітники ТЦК та СП покинули свою частину та вешталися населеним пунктом? Згідно Статуту внутрішньої служби ЗСУ це порушення. СЗЧ з автоматом? Це Україна? Де зазначено що військові можуть щось вимагати у цивільного? Жодного документа на сьогодні не має. На відео три виродка, що змінюють ставлення до ЗСУ…… Верховний Суд Служба безпеки України Служба зовнішньої розвідки України Державне бюро розслідувань Міністерство юстиції України Міністерство оборони України Кабінет Міністрів України

Volodymyr Pryadko

Можете проводити роз’яснювальні роботи, але бити цивільну людину ногою по обличчю, ви не маєте ніяких повноважень, та навіть людським фактором.

З такою поведінкою до наших хлопців на передову карати орків, але не використовувати сили через психічний розлад у нашому мирному місті Черкаси

Trying Vla

Де запис з боді камери? Службова особа є зацікавленою стороною, отже без належних доказів це не свідчення. Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону Державне бюро розслідувань язик у сраку засунули?

Владимир Пархоменко

Це не військовослужбовці, а озброєні злочинці. Якщо людина не хоче служити, оформляйте документи належним чином по законодавству і відправляйте далі по інстанціям. Таке поводження з громадянином це в першу чергу порушення прав людини і на вас має бути поданий позов до Європейського суду з прав людини. Будете ще виплачувати компенсацію потерпілому. Це вже вибір людини або йти служити або не йти і далі відповідно до законодавства відповідати. Після такого поводження з потерпілим він має право на політичний притулок у демократичних країнах Європи чи Америки.

Олександр Кукалов

Владимир Пархоменко під час війни немає такого конституційного поняття нехочу служити,хто нехоче будь ласка у тюрьму

Yulia Lytvun

Покажіть свою відеофіксацію де він себе неадекватно поводить

Иван Змерзлый

@CherkasyTCK Який в сраку вирваний контекст, те що на відео за будь якого контексту, перевищення влади або службових повноважень. Якщо хтось “бикує” , таке не виключаємо, викликали поліцію і передали їм, тим паче якщо дійсно була образа працівника. Але не випускайте на вулиці психічно не врівноважених щей зі зброєю.

Виктор Письмошный

Один напав на трьох?

Евгений Дзюба

Таких уродів тільки на лаву підсудних і в тюрму!!! Років на 10

Orest Yak

Збирайте дані робіть фото і знімайте відео, треба зробити базу всіх працівників цього-бидло утворення тцк. За це насильство і викрадення вони отримують додаткову платню! Після війни треба притягати їх до відповідальності, не через суд, стінка і тільки!

Настася Кисель

Знаєте, ну це вже геть перебір. Слів не має, одні емоції. До вище перелічених коментарів у мене не має що додати. Зрозуміло що справу ви хочете зам’яти, а звичайних черкащан і свідків події ви вважаєте ідіотами. Якби банально це не звучало, але ганьба вашому непрофесіоналізму. Ми не в совєцкому союзі, підітріться своєю формальною відпискою.

За грубість не вибачаюся. Своєї провини дорослі чоловіки не визнають, а я й поготів не буду.

Адвокат Дмитрий Кострюков

З огляду на подію яка сталась, призначено службову перевірку.

З особовим складом, що залучаються до оповіщення військовозобов’язаних, проведено додаткові роз’яснювальні заходи щодо порядку роботи й дотримання норм законодавства.

Нормально конечно, больше их ничего не смутило…

Ti Ua

А в труси він вам випадково не насрав?

Юрий Бреус

роз’яснювальні заходи? ви там взагалі тойво? людину побили це вжє стаття. а коли це війсковий то це не покарання роз’яснювальні заходи.

Виктория Костяник

ТЦК може виставити на загал повні відео з камер спостереження, якщо вони “вирвані з контексту”. Відколи побиття громадянина ногами, кулаками та колінами є законним методом затримки?

Із 75 коментарів, які зібрав фейбушний «опус» ТерЦеКістів, дії доменних хуліганів виправдовував лише один користувач мережі:

Олександр Кукалов

Вручання повістки повинно бути спокійним,вручили повістку якщо здоровий йди захищати Батьківщину,в чому питання ?

Я бачив в своєму місті та знаю як обходять бики здорові військових то це нормально під час війни ?

Будуть питання до мене звичайно я був добровольцем в 16 списаний за станом здоров’я з інвалідністю дуже хочу піти до війська але нажаль вде неможу.

Тому не розказуйте фігні всі кого призивають йдіть захищати Батьківщину без сварок з військовими.

Дуже обережний коментар інциденту у своєму телеграм-каналі помістив начальник Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець.

Цитуємо (без коментарів):

«Щодо ситуації, що сталась поблизу торговельного центру в Черкасах.

Почну з головного: мобілізація – це не каральний захід, не чиясь забаганка.

Це життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими окупантами.

Це те, що потрібно для нашої Перемоги! Її крок за кроком виборюють реальні люди в реальних боях за нашу країну. 

Чи має право цивільний зневажливо ставитися до військового при виконанні службових обов’язків, навіть якщо він вручає сповіщення?

Моя відповідь: НІ.

Чи має право військовий реагувати так, як ми бачили на відео?

Моя відповідь: НІ.

Офіційну оцінку цій ситуації та її учасникам дасть службова перевірка, яка вже розпочата в Черкаському обласному терцентрі комплектування та соціальної підтримки. А також правоохоронні органи. Є заяви від обох сторін».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *