Медпрацівники та фармацевти Черкащини тепер можуть підтримувати кваліфікацію навчаючись у черкаській «Екстренці»

Право проводити заходи безперервного професійного розвитку медичних і фармацевтичних працівників та надавати сертифікати на необхідну кількість балів,  отримав «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради».

Про це журналісту «City News» повідомив директор КНП  «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради» Ігор Фесун.

– За результатами обробки заявки про намір бути провайдером заходів безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників, Комунальне некомерційне підприємство «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради» внесено до переліку провайдерів безперервного професійного розвитку. Це дає можливість нашим лікарям, середнім медичним працівникам і фармацевтам, на базі нашого Центру проходити навчання та відповідно, отримувати бали, певну кількість яких щороку мають набирати працівники галузі медицини та охорони здоров’я. Відтепер задля цього медичним працівникам не потрібно їхати до Києва чи Харкова, адже наш заклад додався до переліку тих, які можуть проводити відповідне навчання і видавати сертифікати, у яких вказано ту кількість балів, яку у ході навчання набрав той чи інший працівник, – пояснив Ігор Фесун.

Справа у тім, що відповідно до чинного законодавства в  медичній галузі України діє принцип безперервного професійного навчання. Тож кожний працівник галузі медицини має набирати певну кількість балів для того, щоб підтвердити чи отримати категорію. Наприклад, лікарю, щоб працювати у галузі, необхідно у рік набирати не менше 50 балів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *