У черкаському літературному конкурсі перемогла книга про прибульця

Визначено переможця літературного конкурсу «Лоскотон», інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
У департаменті освіти та гуманітарної політики відбулось заключне засідання конкурсної комісії з визначення переможця літературного конкурсу творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон».
У ході засідання було відзначено, що конкурс «Лоскотон» стає дуже популярним серед письменників, які пишуть для дітей, адже ідея конкурсу полягає в тому, щоб привернути увагу до якісної та цікавої літератури для дітей та створити стимул для авторів писати для молодших читачів.
Цього року номінантами на премію стали 4 твори. Протягом місяця всі книги були представлені у бібліотеках міста, де усі охочі могли з ними ознайомитися.
Завдяки яскравій та живій мові, захопливій сюжетній лінії та реалістично зображеним образам головних героїв найбільшу кількість голосів від членів журі та позитивних відгуків від маленьких читачів здобула книга «Пригоди Селенґріна – прибульця з планети рожевих хмар» дитячого прозаїка Віктора Васильчука з міста Коростень.
Зазначимо, що літературний конкурс проводиться вже шість років. Учасники, які мали право брати участь у конкурсі, могли подавати свої книги, збірки або публікації в літературних часописах, написані українською мовою та не були відзначені іншими преміями за останні три роки.
Нагородження переможця відбудеться традиційно під час проведення міських заходів до Міжнародного дня захисту дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *