Новаторську програму реабілітації захисників України розробляють у Черкасах

Програму реабілітації ветеранів війни з росією нині розробляють у Черкасах. Вона має назву програма Реабілітації «Рівний – Рівному». В її основі лежить новаторський метод, коли воїну психологічну допомогу надає солдат, що має схожий досвід.

Як повідомив журналіст «City News», ініціатором розробки  Реабілітації «Рівний – Рівному»  виступила депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Важливе завдання, яке постає перед нами – це психологічна реабілітація військовослужбовців і подальша їх адаптація до мирного життя. Як показує практика, ветерани потребують іншимх форм відновлення ніж стаціонарне лікування в клініці. Найдієвішою буде програма Реабілітації «Рівний – Рівному». Це коли військовослужбовець зі схожим військовим досвідом або, іншими словами, інструктор-ветеран надає психологічну допомогу іншим військовослужбовцям, що потребують допомоги. Тому прошу розробити місцеву програму психологічної реабілітації для черкаських захисників, яка передбачатиме навчання інструкторів-ветеранів та з визначенням місця проведення реабілітації, – пояснила суть програми депутатка.

Інна Бандура – депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність», очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Вона продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *