Близько 400 тисяч на дрон для ЗСУ зібрали у Черкасах на благодійному аукціоні

Благодійний аукціон до Дня героїв з ініціативи родин солдат, полеглих у війні за волю України, що триває, вчора пройшов у Черкасах. Більшість лотів – артоб’єкти власноруч створені родичами загиблих захисників. Зібрали близько 400 тисяч гривень на дрон для армії.

Благодійний аукціон по збору коштів на придбання дронів для однієї з військових частин вчора увечері провели у Черкасах. Захід зініціювали сім’ї солдат, які віддали своє життя, боронячи Україну від російської агресії, яка досі триває. Мета – зібрати 200 тисяч гривень на придбання дрону для однієї з військових частин Збройних Сил України.

Зібрати кошти на придбання дрону для однієї з військових частин Збройних Сил України вирішили у Черкасах. Задля цього вчора увечері провели благодійний аукціон. Захід зініціювали сім’ї солдат, які віддали своє життя, боронячи Україну від російської агресії, яка досі триває. Мета – зібрати суму у 200 тисяч гривень,Ю необхідну на придбання безпілотника.

На продаж з молотка приготували 42 лоти. Переважна більшість речей, виставлених на продаж – артоб’єкти,  власноруч створені родичами загиблих захисників. Це вишиті і намальовані картини футболки, екосумки, прикраси хендмейд, предмети інтер’єру, сертифікати на косметичні та спортивні послуги. Левову частку з них складали розписані гільзи 30-мілімітрової автоматичної гармати та 100-мм протитанкової гармати «Рапіра». Один з лотів – унікальну гільзу від гармати калібру 155мм з підписами бійців і вирізаними на ній тризубом та патріотичними гаслами на аукціон зі свого волонтерського музею передали колективи ПАТ «Черкасиобленерго» та ТОВ «Черкасиенергозбут».  

Дату для проведення аукціону 23 травня обрали не випадково. Бо у цей день в Україні щороку відзначають День Героїв, що його встановили на честь українських воїнів, які боронили Україну у різні епохи: лицарів Русі, січових козаків, гайдамаків, опришків, воїнів Армії УНР, Українських січових стрільців, воїнів Української Галицької Армії (ЗУНР), Української Повстанської Армії, а також героїв Небесної сотні і сучасної російсько-української війни.

На початку присутні згадали усіх нинішніх захисників і захисниць, які поклали свої життя, захищаючи Україну від рашистських загарбників. Їхню пам’ять вшанували хвилиною навчання та провели спільну молитву з військовим капеланом отцем Назарієм.

– До цієї війни Світ нічого не знав про українців. Але той Опір, той Супротив, який ми – українці, вчинили агресору, показав усьому Світу, що українці – справжні патріоти, міцні духом, сильні і кмітливі воїни. Коли на початку повномасштабного вторгнення українським бійцям дали «Джавеліни», Світ несподівано для себе побачив, що українці стріляють ними краще ніж ті, хто їх розробив. Більше того, українці продемонстрували, що вони здатні за вельми короткий час опановувати навіть найскладнішу зброю і техніку, а потім застосовувати її настільки філігранно, що дивувались навіть розробники, які й гадки не  мали, на що ще здатна ця зброя і техніка, коли її взяли до рук українці. Це українці, а не хто інший, склепаною на коліні ракетою втопили крейсер «Москва», якого навіть авіаносці боялись. Ми – такі. Незламні непереможні. Україна обов’язково переможе!, – під шалені оплески закінчив запальну проповідь отець Назарій.  

Перед початком аукціону начальник Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Тимошенко та Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко вручили родинам кількох загиблих захисників державні та міські нагороди. А саме – орденом «За мужність» ІІ ступеня нагороджено старшого солдата Сергія Жицького, орденом «За мужність» ІІІ ступеня – головного сержанта Василя Безпалого. Близьким трьох полеглих воїнів вручили відзнаки «Захисник України – Герой Черкас» (Сергія Желтякова, Віталія Вінниченка, Максима Сторчового).

Потому перейшли до торгів. Під час жвавих змагань ціна більшості лотів зростала у рази. Найбільше – по 20 тисяч гривень віддали за велику розписану гільзу «Ніколи я не стану на коліна» та картину із зображенням коня. Найбільшу активність на благодійному аукціоні проявила родина міського голови Черкас. Анатолій Бондаренгко та його дружина Валерія удвох придбали лотів на суму близько 60 тисяч гривень.

У паузах між продажем лотів свої музичні вітання присутнім дарували артисти Черкаського обласного музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка. В результаті аукціону вдалося зібрати близько 400 тис. грн. Їх спрямують на придбання бойових дронів для одного з військових підрозділів.

Фото прессслужби Черкаської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *