Черкащанин Роман Сущенко став Кавалером Національного ордену «Заслуг» Республіки Франція (фото)

Французьким орденом «За заслуги» нагородили першого заступника голови Черкаської обласної ради, відомого черкаського волонтера Романа Сущенка. Нагородження відбулось за ініціативою Посольства Республіки Франція в Україні і особисто Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Франція в Україні Етьєна де Понсена.

Про це журналіст «City News» повідомив перший заступник голови Черкаської обласної ради, відомий черкаський волонтер Роман Сущенко.

– Посольство Республіки Франція і особисто Надзвичайний і Повноважнийц Посол Республіки Франція в Україні Етьєн де Понсен звернулись до Президента Франції Емманюеля Макрона з клопотанням про представлення до нагороди за активну участь у процесі звільнення політв’язнів, мій вклад у справу зміцнення і поглиблення стосунків між Україною і Францією, і спрямовану на це діяльність у попередні роки, коли перебував у Франції. Декрет Президента Франції про нагородження моєї персони Національним орден «За заслуги», (він же орден Заслуг (фр. Ordre national du Mérite, – ред) був підписаний 26 липня 2022 року. Позавчора у Софіївському соборі відбулась офіційна церемонія вручення державної нагороди. Тож тепер я кавалер Національного ордену “Заслуг” Республіки Франція, – поділився з журналістом «City News» Роман Сущенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *