Доступність укриттів перевірили у Черкасах

Сьогодні депутати Черкаської міської ради від фракції «Європейська солідарність» перевірили доступність укриттів у місті Черкаси.  Кожен з депутатів відвідав укриття на своєму окрузі. Результатами перевірки лишились задоволені, адже не виявили жодної захисної споруди з обмеженим доступом.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність».

– Ми не можемо допустити повторення у Черкасах київської трагедії, коли люди загинули від уламків ворожої ракети біля зачинених дверей укриття! Оскільки в Черкасах багато укриттів перебувають у приватній власності, я звертаюся до керівників підприємств та установ, на балансі яких перебувають ці захисні споруди. Будь ласка, ще раз перевірте, чи готові ваші відповідальні особи до швидкого реагування на повітряні тривоги, особливо вночі. Адже у разі трагедії, відповідати перед законом будете саме ви!», – прокоментував перевірку голова фракції «ЄС» Сергій Кудактін.

– Після трагедії у Києві, коли люди загинули буквально під дверима укриття, не маючи змоги убезпечитися там, ми з колегами – депутатами від фракції ЄС у Черкаській міській раді, вирішили перевірити доступність укриттів у нашому місті. Я зокрема перевірила бомбосховище в одному з торгових центрів. Воно комфортне, відкрите, має усе необхідне для укриття. Працівники запевнили мене, що доступ до нього забезпечено 24/7. Хочу наголосити, що це укриття розміщено в приміщенні, яке перебуває у приватній власності. Тож хочу звернутися до керівників усіх установ та підприємств, на балансі яких також є укриття. Будь ласка, упевніться в тому, що доступ до цих захисних споруд завжди безперешкодний, адже від цього залежить життя людей, – підкреслила депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нагадуємо, що перелік укриттів можна дізнатися зателефонувавши до оперативної служби Черкаської міської ради: тел:1505 (зі стаціонарних телефонів) і 050 464 6060 (з мобільних). Також таку інформацію надають в поліції за номером 101.

Окрім того розроблено інтерактивну карту укриттів міста Черкаси (дивТУТ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *