На честь загиблих правоохоронців черкаські поліцейські провели пам’ятний турнір серед кінологів

9 червня відбулися змагання з багатоборства кінологів пам’яті поліцейських Черкащини, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Один з етапів змагань серед службових собак – загальний курс, під час якого вони мають чітко виконувати команди кінолога. Як звукові, так і жестові. Наступний етап змагань – затримання умовного правопорушника.

«Ми у такий спосіб вшановуємо усіх Героїв, які поклали своє життя заради волі та незалежності України, – це наш обов’язок. Вони власним життям демонстрували щире прагнення українців жити у вільній й суверенній державі», — зазначив Вячеслав Гурін.

Андрій Давиденко зі своєю вихованкою німецькою вівчаркою Дакотою виборов бронзу.

Роман Іполітов разом зі своєю хвостатою підопічною Байрою здобули срібло.

Почесне золото виборола Наталія Давиденко зі своєю чотирилапою напарницею Загравою.

Чемпіонат відбувся за сприяння громадської організації «Черкаський спортивний клуб поліції», первинної профспілкової організації та представників JOSERA.

Також важлива подія зібрала усіх на кінологічному центрі. За ініціативи та фінансової підтримки батьків Сергія Ненади відкрито меморіальну дошку старшому інспектору-кінологу кінологічного центру ГУНП в Черкаській області Сергію Ненаді, який трагічно загинув 7 грудня 2022 року, виконуючи бойове завдання в Херсонській області.

Сергій був завжди відкритий душею до людей, які його оточували, віддано любив Батьківщину та обожнював собак, саме тому колеги завжди будуть пам’ятати його, як найкращого поліцейського і кінолога.

«Нині відкриваємо меморіальну дошку Герою, який у складний для нашої країни час зробив вибір — став на захист України. Знаєте, Герої — не ті, хто має якусь супер силу. Це ті, хто до кінця виконав свій обов’язок перед Батьківщиною, до останнього подиху захищаючи її. Сподіваюся, ця меморіальна дошка нагадуватиме прийдешнім поколінням про героїчний шлях Сергія й на його прикладі виховуватимуть таких же мужніх і непохитних захисників. Пам’ятаймо своїх Героїв!», — наголосив Вячеслав Гурін.

Минуло півроку, але рани не гояться і біль від втрати не стихає…

За інформацією пресслужби поліціїЧеркаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *