Найсильніша жінка планети і зооволонтер Анна Куркуріна прийняла від волонтерів Черкас допомогу тваринам (фото)

На Херсонщині і Миколаївщині, щоразу ризикуючи життям під обстрілами рашистів, рятує тварин триразова чемпіонка світу з пауерліфтингу, яка встановила 14 рекордів, а нині зооволонтер Анна Куркуріна. Саме їй і передали черкаські волонтери допомогу, зібрану для чотирилапих, які поряд з людьми постраждали від повені, що її викликав підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

«City News» вже інформував читачів  про велику гуманітарну місію по доправленню до Миколаєва та Херсона продуктів води, плавзасобів та інших конче необхідних речей для потерпілих внаслідок екоциду російських загарбників.

Автопоїзд із п’яти «бусів», із вантажем загальною масою близько 20 тонн їздив на Схід у минулу п’ятницю. Його рух та події висвітлював журналіст «City News», який поєднує журналістську роботу із волонтерством.

Тоді у потерпілі  регіони від штучно-створеної рашистами повені повезли з Черкас ковдри, надувні човни, воду, продукти, корм для тварин, клітки для утримування та перевезення тварин.

– Їдемо у Миколаїв, де діє група зооволонтерів, які рятують тварин з Херсону і перевозить врятованих у своє місто. Вони попросили клітки-переноски і корм для тварин. От цими необхідними речами для чотирилапих повністю завантажений «бус» ГО «Одісей». Також ми домовились з львівськими зооволонтерами про те, що вони заберуть із Миколаєва частину врятованих тварин, – пояснила мету місії власниця мережі АЗК «Перон» Ксенія Богатирьова.

– Як виникла ідея провести цю місію?

– Ініціатива організувати такий автопоїзд виникла після того, як моя небога, яка перебуває у Туреччині, скинула мені пост із відео про те, як нині страждають люди і тварини, що опинились у епіцентрі катастрофи, що її спричинив підрив Каховської ГЕС російськими агресорами. Одразу звернулась до всіх наших співробітників через нашу групу у «Вайбері», у яку входять працівники мережі  АЗК «Перон» Черкас, із закликом зібрати допомогу постраждалим від російського екоциду. А вони у свою чергу попросили клієнтів приносити необхідне на наші АЗС. Буквально наступного ранку була приємно здивована тим, як багато людей відгукнулись.

– Що ж збирали?, – запитую у пані Ксенії.

– Те, що найнеобхідніше. Ковдри, одноразові пелюшки, чоловічий і жіночий одяг, корм, клітки та переноски для тварин, помпи. А коли ми дізнались що російські агресори обстрілюють відрізаних водою людей, придбали два човни. Наш партнер – компанія-постачальник «БМФ-Україна» купив великий човен і на 100 тисяч гривень пожежні гідранти. Найцінніше, з того що ми веземо лежить у синьому «бусі». Там те, що допоможе рятувати людей: п’ять човнів, пожежні гідранти, помпи, ліки, препарати для очищення води. Ми придбали всього необхідного на 200 тисяч, – пояснила вона.

Разом Ксенія Богатирьова та її партнер Олександр Терещенко витратили на спорядження автопоїзда близько півмільйона гривень

Транспортом гуманітарну місію забезпечили волонтери  ГО «Вільні» та ГО «Одісей», яких власниця мережі АЗК «Перон» завжди безкоштовно забезпечує  пальним.

– Після того, як сталась трагедія, ми зв’язались з колегами-волонтерами з Херсону, які нині займаються евакуацією людей з затоплених сіл, і дізнались про актуальні потреби. Тож нині веземо нові ковдри, постільну білизну, намет, надувний човен, дитячі продуктово-гігієнічні набори. Щиро вдячна команді БО «БФ Вільні», БО «БФ Одісей», волонтерам Трансфер.ck, Григорію Константинову, АЗК «Перон» та своїй команді волонтерів БО «БФ Хрещатик-Сіті», за те що сьогодні спільними зусиллями ми привезли човни, одяг, ковдри, воду, продукти харчування, корм для тварин! Волонтерці Наталії Вдовченко за човен, який вже працює! А КНП «Городищенське медичне об’єднання» дякую за постіль та ковдри, Асоціація Мальве Україна (Верона, Італія) дякую за намет!, – розповіла очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті» Інна Бандура.

– Підприємці дали одяг та взуття для дорослих і дітей, продукти, воду, печиво та корм для тварин, – додала волонтерка Фонду Тетяна Моргуненко.

Черкаська логістична компанія «Трансфер ck» спорядила до Херсону величенького «буса», завантаженого по зав’язку найнеобхіднішим.

– Веземо нашим співгромадянам продукти, воду і кілька надувних човнів,- розповів водій компанії і волонтер Віталій Гончаров.

Для волонтерів ГО «Вільні» участь у подібних місіях не дивина.

– Від початку повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну це одна з багатьох поїздок. Намагаємось їздити щотижня і в основному наші маршрути лежать на Схід. Нині їдемо на Південь. Допомагаємо внутрішньо переселеним особам, діткам, які цього потребують, і захисникам України. Нині у складі гуманітарного вантажу одяг, продукти, засоби особистої гігієни, питну воду у Херсон та у громади Херсонщини, які постраждали від екоциду росіян, – зазначив представник ГО «Вільні» Сергій Гуділін.

Штангістка, чемпіонка світу і зооволонтерка Анна Куркуріна

Тим часом автопоїзд дістався до Миколаєва. Тут він розділився. «Бус» з кормом і клітками для врятованих чотирилапих під’їхав до штаб-квартири місцевих зооволонтерів, які рятують тварин із затоплених територій Херсонщини.

Приймати подарунки для тварин із Черкас до нас вийшла невисока жінка середніх літ у футболці, шортах і рожевих капцях. Кидалась у очі її міцна статура і «накачані» біцепси.

– Вітаю. Я Анна Куркуріна – найсильніша жінка планети – спортсменка, зооволонтер за покликанням, і біолог за фахом.

– Ви – відома людина у світі, навіщо Вам опікуватись тваринами?

– Нині як і всі зооволонтери в Україні намагаюсь рятувати тварин. І мені не важливо, де ці тварини, яких необхідно рятувати, у Херсоні, Миколаєві чи де інде. Вони всі – мої. Як біолог, люблю життя у будь-яких проявах і формах. Для мене важливі всі тварини: коти, собаки, слони, ведмеді… Зараз одна з наших найважчих проблем – це дикі тварини, червонокнижних видів, що мешкають на Кінбурнській косі. Там зараз «орки». І як тільки їх звідтіля виб’ють, а їх виб’ють, перше, що вони зроблять – це знищать все живе. Тому ми з моєю партнеркою Кірою із кінноспортивного клубу «Золота підкова» створили благодійний фонд для захисту тваринам. Ми ходимо на човнах по затоплених територіях і рятуємо тварин і домашніх, і покинутих і чотирилапих безхатьків. Пірнаємо за ними під воду. Врятованих привозимо сюди, і після огляду ветеринарів шукаємо для них родини за допомогою соцмереж.

Передавши все необхідне для врятованих тварин миколаївським зооволонтерам в особі знаменитої Анни Куркуріної, наша автомобільна кавалькада рушила до Херсону.

Херсон – місто без людей

Херсон вразив майже повною відсутністю людей. Їдучи порожніми вулицями мимоволі ловили себе на думці про те, ніби рухаємось містом-привидом. Автівок на дорозі не бракує, а от пішоходів майже немає.  

Все, що везла команда БО «БФ «Хрещатик Сіті», вивантажили у одному з центрів –  Team for Ukraine (T4U), волонтери якого звертались до Фонду з проханням допомогти.

– Team for Ukraine (T4U) – це наші чеські партнери які знаходяться у Празі і займаються організацією допомоги військовим, а ми працюємо під їхнім керівництвом з квітня цього року, а T4U – з 2014 року. Щиро дякуємо Благодійному Фонду «Хрещатик Сіті» і всім черкащанам, які взяли участь у підготовці гуманітарного вантажу за те, що підтримуєте Херсон і херсонців і словом і ділом, – поділилась волонтер з команди Team for Ukraine (T4U) місцева жителька пані Інна.

Місцеві волонтери розповіли, що до окупації за даними перепису населення у Херсоні проживало близько 300 тисяч населення. Однак, тепер чисельність населення міста скоротилась більше ніж у двічі.

Волонтери привезли близько 20 тонн допомоги

– Поїздка пройшла вдало і спокійно. Завдяки Ксенії Богатирьовій, яка нас залучила до цієї гуманітарної місії, зооветеринари з одного з притулків для тварин Миколаєва отримали необхідні корм для тварин, клітки-переноски тощо. А далі, пані Ксенія профінансувала покупку продуктів харчування, питної бутильованої води, різних засобів гігієни для жителів Херсона, які потерпіли від екоциду російських окупантів. Більшу частину вантажу ми залишили у одному з відомих у Херсоні волонтерських хабів, куди приходять люди по допомогу, а решту відвези у житловий сектор де мешкають малозабезпечені літні люди, – розповів Руслан Матвєєв, ГО «Одісей». Також він повідомив, що синій «бус», що віз у Херсон човни, помпи, гідранти і все, що необхідне для порятунку людей під час повені, розвантажили на в’їзді до міста, одразу передавши вантаж працівникам ДСНС.

– Наша Сила в Єдності! Автопоїзд Черкащини з шести машин та загальним вантажем понад 20 тонн доставили в постраждалі громади Херсонщини, Дар’ївська ТГ, Нововоронцовська ТГ, Тягинська ТГ…Разом до Перемоги!, – лаконічно прокоментував результати  гуманітарної місії лідер ВП ГО «Група Патріот» Григорій Константинов.

– Жителі тих регіонів і населених пунктів Херсонщини, що потерпіли від екоциду російських окупантів, нині постійно потребують допомоги. Особливо гостро нині стоїть проблема забезпечення населення питною водою. Зовсім скоро наша команда знову поїде на Херсонщину, щоб передати постраждалим найнеобхідніше, – підсумувала результат гуманітарної місії очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Вона ж висловила найщирішу вдячність колегам – власниці мережі АЗК «Перон» Ксенії Богатирьовій, її партнеру – представнику компанії – постачальника «БМФ-Україна» Олександру Терещенку, черкаській логістичній компанії «Трансфер ck», волонтерам з ГО «Вільні», ВП ГО «Група Патріот», ГО «Одісей».

Володимир Лимаренко-Полянський

P.S.

Нині волонтери готують нову поїздку. Оголошено новий збір допомоги.

Термін прийому гуманітарної допомоги для Херсону 2 дні – 13 та 14 червня.

Маршрут по постраждалим селам Херсонщини.

Необхідно:

– вода

– Їжа

– Засоби індивідуальної гігієни

– їжа для тварин

– одноразовий посуд

– Повербанки

– Акумулятори портативні

– Велосипеди

– Ліки від застуди

– Сорбент

– Газові балони

– Футболки, труси, шкарпетки

– Ємність для води

– станки, бритви, туалетна бумага

– Насосне обладнання

– Дезінфектори для води

– Фільтри для води не проточні

Пункти прийому гуманітарної допомоги:

1. м. Черкаси, вул. Благовісна 399 магазин КАДО

2. м. Черкаси вул. Добровольского 1/14 склад Благодійного Фонду Вільні

3. АЗК ПЕРОН, вул. Симиренківська (Рябоконя), 148 ( 14 червня)

4. АЗК ПЕРОН, вул. Сумгаїтська ЗА ( 14 червня)

5. АЗК ПЕРОН, вул. Чигиринська, 524 ( 14 червня)

6. АЗК ПЕРОН, Смілянське шосе, 8км ( 14 червня)

7. БО «БФ Хрещатик сіті», Дашкевича,19 біля магазину « Буквиця» з 15 до 17 години.

8. ГО «Демократична Сокира» Черкаський РАЦС вхід в подвал. З 11 по 16 годину.

9. с. Червона Слобода магазин «Смарт» 2 поверх .

10. Indiana Travel, Бульвар Шевченка 145 Бізнес Центр Україна 2 поверх, офіс 249

Черкаські волонтери у Миколаєві
Корм для тварин і клітки привезли миколаївським зооволонтерам
Штангістка, чемпіонка світу і зооволонтерка Анна Куркуріна
Миколаївські зооволонтери
Ось вже й Херсон
Деякі райони Херсона підтоплені
Розстріляна загарбниками АЗС
Поряд з АЗС спалені росіянами машини місцевих людей
Це все, що залишилось від відомого на всю Україну базару, що на кордоні Херсонської і Миколаївської областей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *