У Черкасах п’яний чоловік побив машину швидкої

Сьогодні, о пів на першу ночі, надійшов виклик, що на вулиці Руставі лежить чоловік без свідомості. Бригада вирушила на місце надати допомогу, натомість виявилось, що пацієнт у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік почав поводити себе агресивно, намагався вдарити членів бригади, бив по автомобілю. Унаслідок агресії п’яного, автомобіль швидкої медичної допомоги (ШМД) був пошкоджений.

Ситуація була напруженою, тому бригаді довелося натиснути тривожну кнопку для залучення додаткової допомоги. Незважаючи на випадок з пошкодженням автомобіля, жоден з медичних працівників не постраждав. Їх професійна реакція дозволила уникнути травмування під час взаємодії з агресивним пацієнтом. Чоловіка передали поліції.

– Автомобіль коштує не 1 млн гривень, навіть невелике пошкодження є дороговартісним у виправлені. Зараз, в області дії комендантська година, тому нам не зрозуміло, що ця особа робила в даний час на вулиці. Швидку допомогу викликайте свідомо, а на таких «пацієнтів» потрібно – 102.
Важливо усвідомлювати те, що алкоголь може призвести до небезпеки, спровокувати насильство та спричинити шкоду майну, – зазначають у пресслужбі.

За інформацією пресслужби КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *