У Черкаській медичній академії відбувся випуск студентів

У Черкаській медичній академії відбувся випуск студентів – майбутніх парамедиків, спецфельдшерів та реабілітологів. Дипломи отримали більш як півсотні молодих фахівців охорони здоров’я, котрі надзвичайно затребувані в Україні. Вони лікуватимуть і мирне населення, і воїнів.

Із закінченням навчального закладу випускників привітали керівники міста, області та медичної галузі. Під час вручення дипломів зазначали важливість і суспільну важливість професій, яким сьогодні навчають наші медичні навчальні заклади.

Парамедики поповнять лави бригад екстреної медичної допомоги. До речі, цю спеціальність Черкаська медична академія відкрила першою в Україні.

Спецфельдшери – це фахівці з лікувальної справи для потреб Збройних Сил України та інших силових структур. Від їхнього професіоналізму залежить збереження життя і здоров’я наших бійців на передовій та у військових госпіталях.

Фізичні терапевти і реабілітологи допоможуть відновлювати здоров’я людям після поранень, травм і важких хвороб.

«Ми першими в Україні почали підготовку медичних реабілітологів та парамедиків. Днями пройшли всю процедуру й отримали ліцензію на підготовку терапевтів-реабілітологів та фармацевтів на рівні магістрів, – зазначила ректор Черкаської медичної академії, заслужена лікарка України Інна Губенко. – Попри складність навчання в умовах воєнного стану наш заклад проводив усі практичні заняття студентів на базі та за участі фахівців лікувально-профілактичних закладів. Тому випускники володіють необхідними вміннями і навичками, аби гідно поповнити лави медичних працівників».

Участь у заході взяв секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

«Наші медики, особливо працюючи в гарячих точках та на передовій, у лікарнях та госпіталях сьогодні показують яскраві приклади сили духу, професіоналізму, патріотизму і людяності, – зазначив Юрій Тренкін. – Міська влада Черкас, зі свого боку, намагається максимально підтримати наші лікувальні заклади. І віримо, що ці юнаки та дівчата потужно підсилять медичну галузь міста й України».

Спеціально до дня випуску студентів у медичній академії провели науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Медична та духовна спадщина і духовні цінності Святителя-хірурга Луки (Валентина Войно-Ясенецького). Це наш земляк, професор медицини, який зумів поєднати науку і релігію.

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан вручив колективу Черкаської медичної академії благословенну грамоту святителя-хірурга Луки за значний внесок у лікування людей, за милосердя та благодійність у допомозі подолання недугів. Затим освятив аудиторію на честь Святителя в медичній академії та благословив студентів на успіхи в майбутній професії.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *