Черкаські паралімпійці у складі Національної збірної стали чемпіонами на Чемпіонаті Європи з футболу

Національна паралімпійська збірна України з футболу на чемпіонаті Європи в місті Орістано (Італія) знову виборола звання чемпіонів. У складі української збірної – спортсмени з Черкас: Богдан Кулинич та Іван Доненко.

У чемпіонаті Європи з футболу серед паралімпійців, окрім України, брали участь збірні Англії, Італії, Нідерландів, Іспанії, Шотландії, Ірландії та Німеччини. Змагалися команди гравців з порушенням опорно-рухового апарату.

Збірна України вийшла переможцем ігор з усіма суперниками. Німеччину та Шотландією перемогла з рахунком 8:2, Ірландію – з рахунком 6:2. Півфінал проти Іспанії виграли з рахунком 4:2, фінал проти Англії – з рахунком 3:0.

«Ми повернули Україні звання чемпіона Європи з футболу 7х7, а свою перемогу присвятили всім захисникам та захисницям України. Готуємося до кубка світу в наступному році, – зазначив учасник збірної України, майстер спорту України міжнародного класу з футболу Богдан Кулинич. – Я дякую Збройним Силам України за можливість жити і брати участь у змаганнях та черкаському регіональному відділенню «Укрцентр інваспорт». І велика заслуга в підготовці мене як спортсмена також належить черкаському МСК «Дніпро». Тут я тренуюся, відновлюю здоров’я на базі реабілітаційного центру МСК та підтримую свою спортивну форму. А вся наша команда вірить в нашу головну Перемогу країни і чекає на неї».

Зазначимо, що паралімпійська команда України з футболу була чемпіоном Європи до 2018 року, з 2018 року – мали звання срібних призерів, тепер знову вибороли звання чемпіонів.

Про це інформують у Черкаській міській раді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *