Троє жителів Уманщини стали жертвами шахрайської схеми «дзвінок з банку»

До Уманського районного управління поліції звернулися троє осіб з повідомленням про те, що після розмови з «представниками банків» з їх рахунків зникли грошові кошти. У всіх трьох випадках, до потерпілих телефонував невідомий та представлявся працівником служби безпеки одного з українських банків.

Незнайомець повідомляв, що з їх рахунків хтось намагається зняти кошти, або ж рахунок у небезпеці. Він пропонував слідувати його вказівкам, щоб нібито «захистити рахунок». Таким чином граючи на емоціях та довірі, шахраї дізнались секретні дані рахунків (пін-коди та смс-паролі) та під приводом несанкціонованого зняття коштів заволоділи їхніми грошима.

Після розмови з шахраями з рахунку 45-річної уманчанки зникли кошти у сумі 81 тисяча гривень, а у 57-річного жителя селища Верхнячка майже 200 тисяч гривень. Ще одній потерпілій шахрай повідомив, що потрібно перевести кошти на «безпечний» рахунок. 44-річна уманчанка зняла близько 40 тисяч гривень та переказала їх на рахунок шахраїв.

Відомості по трьом фактам внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *