Єдина мобільна медична команда в Україні працює за допомогою телемедичних технологій на Черкащині

Упродовж травня 2023 року мобільні медичні команди, які працюють з ініціативи ГО Академії Сімейної Медицини України за сприяння бюро ВООЗ України, проконсультували у віддалених населених пунктах Черкаської області понад 300 пацієнтів. Найчастіше команда лікарів зіштовхувалась з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом, невралгією, хворобами органів дихання, сезонними алергіями у пацієнтів. Ба більше, більшість з них роками не звертались до медиків.

Слід зазначити, що під час виїздів до фахівців, зокрема фельдшера Світлани Міронової, почали все частіше звертатись ВПО, проте чимало із них потребує психологічної підтримки. Переважно, це люди, які пережили окупацію і тяжко виїжджали із захоплених територій, або українці, які втратили захисника.

Медики в Черкаській області працюють за допомогою сучасних телемедицина технологій. Вони є ефективним інструментом для надання допомоги віддалено, особливо в сільських районах, де доступ до медичних закладів є обмеженим. Ці новітні технології також сприяють зменшенню навантаження на лікарів та поліклініки, оскільки деякі пацієнти, (враховуючи проблему у період війни з логістичними шляхами, можуть отримати консультацію і лікування онлайн, не вимагаючи фізичного присутності.

«Головна перевага мобільних медичних команд є телемедицина – використання відеозвязку та інших технологій для віддаленого консультування лікарів. За допомогою телемедицини медики можуть отримати доступ до інформації пацієнта, встановити дистанційний діагноз та надавати рекомендації щодо подальшого лікування», – В’ячеслав Миронов, координатор проєкту в Черкаській області

Слід зазначити, що сімейні лікарі, які консультують віддалено пацієнтів є з окупованих територій, зокрема Херсонської, Запорізької областей.
Тож, ініціативи ГО Академії Сімейної Медицини України спільно з бюро ВООЗ в Україні показує, як сучасні технології можуть змінювати та поліпшувати організацію медичної системи та забезпечувати доступну та якісну медичну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *