Як вирішувати проблеми інтеграції дітей з переселенських родин, методом форум-театру вчились у Черкасах

Регіональний показ за методом форум-театру відбувся у Черкасах. У його рамках вивчали як можна вирішувати проблеми інтеграції дітей переселенських родин у приймаючій громаді, знаходити шляхи та напрацьовувати конкретні крок, щодо їх подолання.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Взяла участь в регіональному показі за методом форум-театру, який відбувся в межах програми Єднання заради діі, що реалізується IREX в Украіні у партнерстві з Благодійним фондом Стабілізейшн Суппорт Сервісез та за підтримки Держдепу США. Особисто для мене це новий досвід, як наочно в форматі театрального показу можна порушувати важливі та проблемні питання. Це зовсім інше сприйняття. Адже одна справа коли тобі говорять про проблему, і зовсім інша, коли перед тобою наживо розгортаються певні події. Ця проблема торкається тебе, ти включаєшся і починаєш співпереживати разом з героями. Метод дозволяє неймовірно глибоко включитись у процес. А головне, що ми не просто обговорювали питання інтеграції дітей ВПО в приймаючій громаді, а і напрацьовували реальні кроки, щодо їх вирішення. Разом ми непереможні, – зазначила Інна Бандура.

Метод форум-театру вражає тим, що не лише показує якусь історію, але й змушує перейматись турботами її героїв.

– Уявіть ситуацію: живе успішна жінка, працює на керівній посаді в банківській установі, виховує доньку підлітка. І ось якоїсь миті через кляту війну вони втрачають все…будинок, роботу, друзів в якомусь сенсі все своє налагоджене роками життя. Вони сідають на потяг і їдуть в невідомому напрямку, все далі і далі від дому. І ось вони в новому місці, їх селять в гуртожитку, дають гуманітарну допомогу. Минає якісь час і жінка зібравши по шматках залишки сили волі починає шукати роботу. З чим вона стикається в цьому пошуку, як її дитина почуває себе в нових обставинах. Про все це говорили сьогодні, – поділилась враженнями Інна Бандура.

На фото: очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура (у центрі) та волонтерки Фонду Діана Глущик (з ліва) і Тетяна Моргуненко (з права)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *